Hlavní obsah

V New Yorku se prodává byt za rekordní cenu 2,5 miliardy korun

Novinky, Filip Šára

Na newyorském trhu je v současné době nabízen k prodeji nejdražší byt. Zabírá tři nejvyšší patra mrakodrapu CitySpire, má šest ložnic a devět koupelen. Je situován na Manhattanu a jedním z prodejců je i syn herecké legendy Roberta De Nira Raphael. Za 100 miliónů dolarů může být váš.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V New Yorku je na prodej v současnosti nejdražší byt - za 100 miliónů dolarůVideo: Evan Joseph/Prudential Douglas Elliman, Reuters

 
Článek

Částečně podkrovní bydlení, které v přepočtu vychází na více než 2,5 miliardy korun, se nalézá v atraktivní části Manhattanu, poblíž Central Parku, koncertní síně Carnegie Hall a Páté Avenue. Vchod do bytu, který nabízí působivý výhled na velkoměstské panorama, je v 73. patře. Jeho tři podlaží spojuje soukromý výtah.

Mrakodrap CitySpire je symbolem luxusu, na nějž se často vrhají zájemci ze zahraničí. Původní majitel tříposchoďového bytu, realitní investor Steven Klar, zakoupil příbytek v roce 1993 za 4,5 miliónu dolarů (necelých 93 miliónů korun). Stejnou cenu tratil za jeho renovace. Klar ani spoluvlastník Raphael De Niro se zatím k důvodu prodeje nevyjádřili.

Předchozí rekordní prodejní cena bytu byla překonána o deset miliónů dolarů. Jak uvádí agentura Reuters, v květnu neznámý kupec zaplatil za apartmán jižně od Central Parku "jen" 90 miliónů dolarů (2,4 miliardy korun).

Reklama

Související články

Američané postaví město duchů za miliardy

Nové sídliště se školami, úřady, širokými ulicemi a tisíci bytů má vyrůst ve státě Nové Mexiko. Bude mít vše, co k městu patří – až na obyvatele. Sídlo duchů...

Výběr článků

Načítám