Hlavní obsah

Nepodceňujte deratizaci, přemnožení hlodavci dokážou pěkně potrápit

– Praha
Novinky, Zuzana Křesťanová

Říká se, že když je teplá zima, pak hrozí přemnožení hlodavců. A ta letošní nebyla celkově zrovna z těch nejstudenějších. Odborníci proto doporučují nepodceňovat deratizaci. Kromě toho jsou majitelé nemovitostí za to dle vyhlášky odpovědni.

Jak probíhá deratizace sklepních prostorVideo: Novinky

 
Článek

Deratizace by se měla provádět dvakrát ročně, nejlépe na jaře a na podzim. V obydlených místech se nejčastěji vyskytují potkani, krysy a myši. Většinou to bývá ve sklepních prostorách činžovních domů, ale i na zahradách, kde si hlodavci mohou najít vhodné útočiště.

„Samotná deratizace má dvě fáze. První je zjištění možných přístupů do objektu a na volných plochách odklizení odpadu a pak přichází druhá fáze. Ta spočívá v pokládce nástrah, které pak hlodavci konzumují a následně uhynou,“ popsal deratizér René Svitavský.

Jedovaté nástrahy vydrží v suchém prostředí nejdéle půl roku. V místech, kde se často mění teplota a vlhkost vzduchu, mají trvanlivost čtvrt roku.

Základ všeho je ale v prevenci: nepustit hlodavce dovnitř. Do objektů se často dostávají rozbitými okny, dírami ve zdech, v podlaze nebo okolo trubek, ty je proto nutné utěsnit. Zároveň je třeba hlodavcům zamezit v přístupu k potravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám