Hlavní obsah

O vítězích Czech Grand Designu se rozhodne již v sobotu

Právo, Kateřina Farná
Praha

Tuzemští produktoví designéři, fotografové, grafičtí a módní návrháři, výrobci i obchodníci se v sobotu sejdou v pražském Stavovském divadle na předávání výročních cen Czech Grand Design. Scénu připravuje opět studio Olgoj Chorchoj, letos prý bude minimalistická a leitmotivem večera bude pohádka. Jednou z hvězd, která během ceremoniálu vystoupí, bude zpěvačka Marta Kubišová.

Článek

Jedno z ocenění, které navrhl pro třetí ročník loňský laureát Grand Design – Studio Najbrt –

si může v kategorii Designér roku odnést Jan Čtvrtník za vázu Droog Aalto nebo kolekci sedacího nábytku pro Polstrin, manželé Kozovi, specializující se na dětský design, nebo Daniel Piršč za kolekci 3D tapet či mísu Tralalák.

Jan Čtvrtník / váza „Droog Aalto“FOTO: czechgranddesign.cz

V tradičně silně obsazené kategorii Oděvních designérů jsou nominovaní Monika Drápalová, Jakub Polanka a Liběna Rochová a mezi trojici nejlepších grafických designérů se probojovali Adam Macháček, Štěpán Malovec a Robert V. Novák.

V kategorii Oděvní designér roku nominované Monika Drápalová – Modrá / kolekce „Cache-Cache" a Liběna Rochová / kolekce „Homage to Glass“ se začleněním originálních skleněných šperků

FOTO: czechgranddesign.cz

Z fotografů vybrala akademie Salima Issu a Štěpánku Stein, duo Radka a René a Terezu Vlčkovou. V kategorii Obchod roku postoupily do nejužšího výběru showroom 3DH, obchod Artěl, obchod Dox by Qubus a Vitra; mezi výrobci uspěli Botas, Lucis a MMcité.

V kategorii Obchod roku nominovaný Artěl / realizace kolekce doplňků ve spolupráci s českými designéry a vlastní presentace na Designbloku.

FOTO: czechgranddesign.cz

A kdo získá titul Objev roku? Bude to Kryštof Nosál s vanou pro seniory, Roman Vrtiška s návrhem městského mobiliáře nebo Vladimír Žák s křeslem a pohovkou Kubikula či návrhem křesla Ušák.

V kategorii Objev roku nominovaný Roman Vrtiška / návrh městského mobiliáře Sinus pro MMcité

FOTO: czechgranddesign.cz

Během galavečera se rovněž vyhlásí jméno nového člena Síně slávy. I letos soutěž doprovodí výstava v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze. Konat se bude od 24. března do 5. dubna, poté se přesune do Brna. Tam by se měla usídlit ve funkcionalistickém hotelu Avion, který je rekonstruován podle projektu Evy Jiřičné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám