Hlavní obsah

OBRAZEM: Co by nemělo chybět na silvestrovské tabuli

Pro vytvoření té správné atmosféry pro domácí silvestrovskou party je nutná příprava. Správná hostitelka vždy nejprve spočítá pozvané hosty a podle toho upraví sváteční tabuli. POjďte se podívat, co by na svátečním stole nemělo chybět.

Foto: Profimedia.cz

Sváteční tabule by měla mít styl

Článek

Pokud jste pozvali známé nebo rodiče, aby s vámi přivítali nový rok, jistě budete připravovat malé pohoštění. Na co byste neměli zapomenout, vám poradíme.

Základem úspěchu je velký stůl, na který rozprostřete ubrus. Svátečně bude působit stříbrný, modrý, ale můžete prostření ladit do hnědé nebo jiné přírodní barvy. Na stůl rozhodně patří svícny, které podtrhnou sváteční atmosféru. Rozhodně se vyplatí i menší květinová dekorace.

Podle počtu hostů budou potřeba talířky, skleničky, mističky, které se dnes vyrábějí i ve svítícím nebo jinak zajímavém provedení. Vyvarujte se papírových tácku a talířů, i když je lze sehnat v barevných i originálních vzorech, přeci jen na sváteční stůl nepatří.

Pak stačí jen dát chladit šampaňské, naplnit dobrotami vešekeré volné nádobí na stole a můžete nerušeně čekat na příchod nového roku 2009. Ať se vám líbí a stane se rokem splněných přání.

:. Originální svícen může být perlou tabule.

foto: Novinky/Dana Kysučanová

:. Detaily jsou důležité, stejně jako ubrousy samotné.

:. Prostý, a přece působivý světelný zdroj elegantně zaoblený do půlkruhu váš stůl určitě vyšperkuje.

:. Víno a kvalitní sklenice či karafy k silvestru nerozlučně patří.

:. Pro milovníky extravagatního designu - na bílé a červené víno se perfektně hodí tyto svítící sklenice z PVC (338 Kč).

:. Určitě využijete i chladič na lahve.

:. Důležité je také mít po ruce dostatek mističek na různé silvestrovské lahůdky. Mísa s šesti odděleními z porcelánu a nerez oceli (Carlo Giannini).

:. Stačí dozdobit drobnými kouličkami a z extravagantního aranžmá z anturie a guzmánie zabalených do listu dračinky (Cordyline) je rázem zajímavá sváteční dekorace.

:. Mísa z nerez oceli může být stylovým doplňkem vaší tabule.

:. Kousky ovoce a čokoládové fondue - laskomina pro labužníky.foto: NOVINKY/Jakub Kynčl

:. A nakonec - koktejly se konzumují i očima, proto nezapomínejte na ovoce, které je skvěle doplní.foto: Jemča

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám