Hlavní obsah

S kometami v ložnici nebudete chtít usnout

Novinky, tnk

Malování hvězdného nebe na strop za pomoci neviditelného neonového nátěru patří k netradičnímu zdobení stěn. Takže pokud se chcete večer dívat na hvězdnou oblohu, na komety, galaxie a zářící hvězdy a užívat si pohodlí a uklidňující bleděmodré barvy v interiéru, jste na správné adrese - máme pro vás tipy jak na to.

Článek

Nátěr s návrhem hvězdné oblohy bude ve dne zcela neviditelný. Objeví se až večer za pomoci nasvícení speciální UV - lampy, kterou, pokud si necháte pokoj hvězdně vymalovat, dostanete v ceně.

.: Speciální UV-lampa slouží k nasvícení nátěru.foto: Novinky.cz, SpaceStarArt

Vymalování trvá cca 2 - 3 hodiny a je možné ho nanést na různé druhy povrchů - na tapety, stěny, panel nebo třeba na polystyrenové desky. Ideálně by měl být nanesen na bílou stěnu nebo na stěnu vymalovanou světlou barvou (třeba bleděmodrou).

Jak dlouho vydrží?

Výrobce uvádí trvanlivost 20 let, záleží ale samozřejmě na tom, kam je nátěr nanášen - nejdéle vydrží na stropě, kde je opotřebování nulové. Vyjde vás cca na 350 - 500 Kč za metr čtvereční.

Pokud si chcete hvězdné klima vytvořit sami, vsaďte na samolepicí fosforeskující dekoraci. Hodí se na jakýkoliv hladký povrch - na skříň nebo na zrcadlo, na jakoukoliv stěnu.

.: Samolepicí dekorace na zeďfoto: zlatarybka.eu

Pokud si nechcete pořizovat celou stěnu plnou hvězd, můžete si pořídit jen několik menších hvězdiček - vyzkoušet třeba svítící měsíc atp. Děti budou nadšené.

.: Samolepicí dekoracefoto: Novinky.cz, Glow king, zlatarybka.eu, Crazy Star, TanaTex

Nezapomeňte opět, že je třeba je nalepit na hladký a neznečištěný povrch.

Galaxie je lékem pro klaustrofobiky

Trpíte -li klaustrofobií, je pro vás hvězdná galaxie doslova lékem. Díky tomu, že vzbuzuje pocit neohraničena a neomezena může klaustrofobikům pomoct od jejich úzkostí.

Barevná inspirace

Ideální je bleděmodrá - ta totiž uklidňuje a uspává. Naprosto ideální je do ložnice, protože díky ní zklidníte své smysly a bude se vám mnohem lépe relaxovat.

.: Elektrické hvězdné dekorace jsou také působivé.foto: Novinky.cz, Ikea

Abyste vybrali tu správnou barvu pro vaše stěny, zajděte si do kolorovacího studia, tam vám dají na výběr až ze 7000 barevných odstínů. Vyplatí se přinést si s sebou barevný vzorek, jehož barvu byste chtěli mít na stěnách. Počítačem řízený automat pak barvu namíchá přesněji, než byste to kdy zvládli sami.

Reklama

Související témata:

Související články

Kouzlo nočního stolku

I když vybavení ložnice podřizujeme hlavně její velikosti a individuálním potřebám, noční stolek je nezbytností. Bývá bezpečným místem, kam umístit lampičku,...

Lůžko musí dýchat

Mezi hlavní příčiny špatného spánku patří stres, velká tělesná zátěž, nemoc ale i nevyhovující postel. Dobré lůžko by mělo poskytnout co nejlepší odpočinek...

Výběr článků

Načítám