Hlavní obsah

Designblok slaví desáté narozeniny, představí přes 200 tvůrců

Novinky, tnk

Hned 77 nejlepších obchodů s designem, interiérem a módou, 37 módních návrhářů a stovku designérských studií, designérů, škol a institucí můžete shlédnout na letošním Designbloku, který se koná od 7. do 12. října. Celkový počet účastníků Designbloku je letos opravdu rekordní, svou tvorbu na něm prezentuje hned 202 účastníků.

Článek

Centra doprovodného programu Designbloku - Superstudio Corso a Supertudio Dox naleznete ve starých industriálních čtvrtích - v Holešovicích a v Karlíně, které se postupně, po devastaci povodní v roce 2001, stávají oblíbenou lokalitou pro umění a design.

.: Představí se i dílo Bořka Šípka.foto: Arsenal

Karlín se tak stává čtvrtí designu a nabízí v rámci Designbloku osm významných showroomů a navštívit můžete také Superstudio Corso, to již tradičně nabízí největší přehlídku českého designu v Praze s účastí nejlepších českých a středoevropských designérů.

Zastoupená odvětví budou reprezentovat nábytek, bytové doplňky, průmyslový design, šperk a také grafický design. V Superstudiu Corso také naleznete info centrum Designbloku.

.: Trendy svítidla mají netradiční tvary.foto: Amos Design

V Holešovicích můžete zase navštívit Superstudio Dox - to je věnováno hlavně designu módy, šperků, budou pořádány přehlídky apod. Nový prostor bude hostit několik domácích i mezinárodních výstav a projektů. Svou pražskou premiéru zde bude mít třeba holandské studio, které představí instalaci nábytku, porcelánu a design textilu.

.: K vidění bude i barevný dětský nábytek.foto: Lego

V rámci Designbloku se bude konat také Design Market, kde je možné zakoupit vystavované novinky přímo od designérů vypukne o víkendových dnech ve 14.00 a skončí až se zavírací dobou Superstudia, tedy ve 21.00. V programu je i aukce designu 20. století, dražen budou kusy domácího i světového designu.

.: Lampy, které jsou dnes trendy jako "retro" vznikly v 70. letech 20. století.foto: aukce při Designbloku, cohnauction.cz

I letos je součástí programu i konference s názvem Den Profesionálů. Pozvání přijali významní teoretici, kurátoři designu a designéři z celého světa a vstup na ně je v rámci vstupenky na Designblok volný.

Na přehlídku zajímavých kusů z oblasti designu a módy se také můžete těšit ve vybraných buticích v centru Prahy.

Nábytek navržený od designérských hvězd

Na Starém městě můžete v rámci Designbloku navštívit také výstavu Eames by Vitra v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze mapující práce ikon světového designu. Můžete se na ní obdivovat nábytku navrženému od slavné manželské designérské dvojice - Charlese a Ray Eamesových. Můžete se seznámit s historickým pozadím tehdejšího návrhářství - s prvními experimenty této dvojice s použitím překližky, s použitím plastu při výrobě nábytku aj.

Ať už se zajímáte o historii designu nebo o současné trendy, tak Designblok je jistě událostí, kterou nebudete chtít vynechat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám