Hlavní obsah

New York zdobí nezvyklé stojany na bicykly hudebníka Byrnea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Neobvyklé stojany na bicykly navrhl americký hudebník a cyklistický nadšenec David Byrne. Jeho dílka, která mají podle ministerstva dopravy vzbudit zájem o jízdu na kole, byla rozmístěna po celém New Yorku.

Foto: David Byrne, Novinky

Stojan nazvaný Vesničan (The Villager) umístěný na LaGuardia Place.

Článek

Každý ze stojanů odráží charakter té které lokace, píše agentura AP. Stojan ve tvaru kytary byl umístěn v módní brooklynské části Williamsburg. Jiný, tvarovaný jako znak používaný pro dolar, stojí ve finančnické čtvrti Wall Street.

Šestapadesátiletý Byrne, bývalý frontman a spoluzakladatel skupiny Talking Heads, začal svá umělecká díla zveřejňovat a vystavovat v posledním desetiletí.

.: Jeden ze stojanů na rohu 9. Avenue a 39. ulice v New Yorku. foto: Novinky/David Byrne

New York má bohaté zkušenosti s pouličními slavnostmi, kdy se uzavře vždy část ulice. Takřka každý víkend se na některé z hlavních tříd konají různé festivaly nebo pouliční trhy, houfně vyhledávané obyvateli města i jeho návštěvníky. Oproti běžným pouličním festivalům ale o sobotách 9., 16. a 23. srpna neobsadí chodníky stánky se suvenýry, oblečením nebo občerstvením. Ulice zůstanou volné, aby si nerušené projížďky mohli užívat cyklisté a aby aktivisté prosazující zdravý způsob života měli prostor pro svoji nabídku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám