Hlavní obsah

Smíchov a Žižkov budou vzkvétat, byty podraží

Právo, zr
PRAHA

Ceny některých nemovitostí sice pořád rostou, ale v Praze lze stále najít lokality s vysokým potenciálem a prozatím nízkou cenou. Investice do nemovitostí v těchto čtvrtích se bude rychle vracet. Podle analýzy realitní kanceláře aaabyty.cz bude centrem Smíchov, který prochází rekonstrukcí; rozšiřovat se budou i pěší zóny.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Upadat naopak začíná oblast okolo letiště a kolem jeho nové přístavby v přilehlých obcích a částech Prahy 6.

Článek

Holešovice a Žižkov jsou lokality, které jsou stále v rekonstrukci a do budoucna budou jedině vzkvétat. V oblasti Smíchova a Holešovic se ceny nemovitostí vyhouply za poslední dva roky až na trojnásobek původní ceny.

„Smíchov bude jedním z nejkrásnějších míst a ceny půjdou nahoru. Další bude Žižkov, kde se cena zvedala až o dvě stě procent za poslední tři roky. Za tři roky mohou být ceny trojnásobné,“ řekl ředitel realitní kanceláře aaabyty.cz Petr Illetško.

Letňany, Kbely, Čimice a Bohnice budou také vyhledávané

K lokalitám, které podle Illetška do budoucna půjdou rozhodně nahoru, patří Letňany, Kbely, Čimice a Bohnice. To především z důvodu dostavby metra. Důležité je i rozšiřovaní infrastruktury.

„V následujících třech letech zde očekáváme meziroční nárůst cen až o sedm procent. Velký potenciál skýtá i Severní Město, kde je nejčistší ovzduší v Praze. Ještě se tam dá najít mnoho zajímavých pozemků pro výstavbu rodinných domků. Tahle lokalita bude v budoucnu velmi vyhledávaná a cena půjde nahoru i o 15 procent,“ řekl Illetško.

Dostavba severojižní magistrály přiblíží další lokality, a to Zdiby a Dolní Chabry. Na magistrálu bude vázána i městská hromadná doprava, která tuto oblast zpřístupní. Pro výstavbu rodinných domků bude tato lokalita opravdu zajímavá. Svůj potenciál významně zvyšují Strašnice a Vršovice. I v těchto oblastech půjdou ceny pomalu nahoru.

Širší centrum se zvětšuje

Širší centrum a okrajové části Prahy se stále rozrůstají a ceny se podle toho budou také zvyšovat. „O byty na okraji Prahy – například v Horních nebo Dolních Počernicích – začíná být velký zájem. Ceny jsou v těchto oblastech zatím stále nízké a doprava do těchto lokalit je velmi dobrá. Do budoucna se mají trasy metra ještě prodlužovat. V těchto místech očekáváme nárůst osm až dvanáct procent,“ doplnil Illetško.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám