Hlavní obsah

Moderní zrcadla nejen pro vaši koupelnu

Zrcadlo odráží díky hladkému povrchu světlo, a to umožňuje, že v něm můžeme vidět svůj obraz. První zrcadla tvořila kdysi deska z leštěného kovu, nejlépe ze stříbra a až později se začaly vyrábět ze skla na jehož zadní straně nalezneme tenkou hliníkovou vrstvu. Dnešní zrcadla jsou jednoduchá, minimalistická, bez výrazného rámování.

Článek

Vybrat to správné zrcadlo záleží na našich prostorových možnostech. Pokud máte domácnost s dětmi, je třeba si dát záležet na jeho upevnění a neinstalovat jej příliš nízko u země. Lépe je zvolit zrcadlo v rámu a doporučujeme, aby zrcadlo bylo umístěno minimálně 30 cm nad zemí.

.: Zrcadlo s odkládacími poličkami po stranách.foto: archív firem Abitare, Grund, Ideal Standard, Ikea, Kerabel,

Zrcadlo umožňuje prostor prosvětlit a zvětšit, můžete za jeho pomoci vykouzlit optický klam a váš domov bude vypadat prostornější.

.: Zrcadlo "Nativa" na podkladu ze zeleného zrcadla v hliníkovém rámu.foto: Amirro

Princip je jednoduchý: místnost rozšíříme, pokud zrcadlo instalujeme na delší stěny místnosti. Pokud chceme místnost prodloužit, tak zrcadlo umístíme na kratší stěny místnosti.

.: Klasické zrcadlo v rámu z tmavého dřeva se hodí do každé koupelny.foto: Delta - Kolo

Zrcadlo v předsíni je dobré mít dlouhé, přes metr a půl, abychom viděli při odchodu z domu, jak vypadáme v oblečení. Takové zrcadlo může být i umístěno do dveřního křídla vaší šatní skříně.

.: Zdánlivě prosté zrcadlo Lumina Senzor White má integrované zářivkové osvětlení se světelným dotykovým spínačem. foto: AmirroOblíbená jsou jednoduchá zrcadla, která mají jen nevýrazné rámy, nebo je nemají vůbec. Takové klasické, obyčejné zrcadlo můžete umístit do jakéhololiv interiéru.

Zrcadlo v koupelně i na toaletním stolku

V koupelně postačí zrcadlo cca 40, 50 cm, které často bývá součástí toaletní skříňky, nebo má alespoň ve své spodní části poličku. Toaletní stolky také nepohrdnou zrcadlem. To je často na stolek přimontováno, nebo je na něj posazeno dodatečně.

.: Dekorativní zrcadlová plocha tvořená soustavou malých nastavitelných zrcátek.foto: archiv Dům a Bydlení

Možností je také koupit si skleněné dlaždice a využít je pro vytvoření mozaiky, můžete si tak vytvořit originální zrcadlo přesně dle vašich požadavků a přání.

Reklama

Související témata:

Související články

Vyrobte si sami: rám na zrcadlo

Jednoduché zrcadlo můžeme zpestřit krásným zarámováním. Zkusme namalovat dětem pro radost do pokojíku třeba veselé domečky. I z naprosto všedního a levného...

Výběr článků

Načítám