Hlavní obsah

Praha představí na veletrhu MIPIM tři rozvojová území

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve francouzském Cannes se v úterý 11. března znovu otevírají brány Festivalového paláce, aby se zde na již 19. ročníku renomovaného veletrhu nemovitostí a investičních příležitostí MIPIM 2008 představili nejvýznamnější evropští a světoví investoři, developeři, finanční instituce, města i regiony, realitní makléři a další profesionálové působící na trhu realit.

Článek

Zahraničním investorům se na vlastních stáncích představí Praha, Brno i Ostrava, jež se v konkurenci evropských měst od Paříže až po Londýn chtějí představit zahraničním investorům jako atraktivní lokality pro uskutečňování investičních záměrů.

Osobní přítomnost primátorů, jejich náměstků i městských radních, kteří povedou pražskou, brněnskou a ostravskou reprezentaci, je důkazem toho, jak velkou roli česká města prezentaci na veletrhu přikládají.

Praha představí rozvojové plochy nádraží na Smíchově a jeho okolí, na Špejcharu a mezi Černým Mostem a Dolními Počernicemi. Vedle projektů hlavního města bude možné seznámit se i s projekty spoluvystavovatelů. Developerské firmy budou prezentovat například Smíchov City, Dejvice Centrum, Žižkov City, Trianon, Kavčí Hory Office Park, Arkády Pankrác a rozšíření Centra Černý Most.

Metropole ve svém rozvoji dává jednoznačně přednost revitalizaci starých průmyslových areálů před zástavbou volných ploch na okrajích města, a to většinou z praktických důvodů.

Podle ředitele Útvaru rozvoje města Bořka Votavy magistrát představí také strategii chystaného nového územního plánu, ochranu historického jádra metropole a obecně regulaci výstavby.

Veletrh se uskuteční od 11. do 14. března, pražská prezentace bude stát asi 3,5 miliónu korun. Zhruba polovinu nákladů zaplatí spoluvystavovatelé, kterými budou Sekyra Group Real Estate, Hochtief Development a Unibail-RODAMCO. Stánek české metropole bude podle magistrátu v nejprestižnější části Festivalového paláce.

Reklama

Související články

Prosek se z periferie mění na město

Výstavba na Proseku nemá svým rozsahem v hlavním městě srovnání. Do několika let na sídlišti přibudou tři tisíce bytů, 20 tisíc metrů čtverečních kanceláří...

Praha bude mít svůj Central Park

V parkové zeleni na rozhraní Žižkova a Vinohrad v těsné blízkosti parku Parukářka, na kopci s výhledem na Pražský hrad, rostou bytové a terasové domy, které...

Budova budoucnosti v Karlíně

Administrativní budova developerské společnosti Europolis Amazon Court na Rohanském ostrově, která je v současné době ve výstavbě, se stala vítězem mezinárodní...

Výběr článků

Načítám