Hlavní obsah

Radnice Prahy 1 prověří černé podnájmy

Právo, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na černé podnájmy a další problémy spojené s nájmy obecních bytů si hodlá v blízké době posvítit radnice Prahy 1. Prvním vodítkem pro úředníky odboru správy majetku, kteří by měli byty kontrolovat, budou podle starosty údaje na schránkách, zvoncích či dveřích bytu.

Foto: Novinky

Praha 1 je jedinou městskou částí, která chystá celkovou prověrku bytového fondu.

Článek

„Nyní prověřujeme právní hledisko, potřebujeme najít možnost, jak by mohli referenti úřadu legálně kontrolovat v terénu stav našich bytů,“ řekl Právu starosta městské části Petr Hejma (ODS).

Namátková kontrola

Podle mluvčího radnice Prahy 1 Alexandra Korába by nemělo jít o klasickou plošnou kontrolu. „Na to nemáme dost lidí, spíše si to rozdělí na nějaké rajóny a tam pak budou namátkově, ale pravidelně kontrolovat,“ dodal mluvčí s tím, že jde asi o dva tisíce bytů.

Praha 1 je jedinou městskou částí, která chystá celkovou prověrku bytového fondu. Plošně se byty kontrolovaly už dříve například na Jižním Městě, v šesté městské části či na Černém Mostě.

Menší městské části v anketě uvádějí, že problémy s obecními byty nemají, další radnice sice o nešvarech vědí, ale řeší je na základě udání, nebo kontrolují namátkově. O kontrole svých bytů uvažuje i magistrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám