Hlavní obsah

Grafický designer: vizuální styl hotelu, festivalu i knížek

Právo, far
PRAHA

Významnou kategorií v soutěži Czech Grand Design jsou grafici. Letos byli do finále nominováni: Studio Najbrt, grafický design pro festival studentských filmů Fresh Film Fest 07 a Petr Babák se studiem Laboratoř. Novinky vyhlašují soutěž o volný vstup nebo katalog k výstavě Czech Grand Design, která se koná od 6. do 23. března v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze.

Článek

PETR BABÁK/LABORATOŘ

Laureát Národní ceny za design (1997) zaujal vytvořením vizuálního stylu a orientačním systémem Národní Technické Knihovny. Nominaci také získal za grafickou úpravu knihy Někdo tady mluvil o totalitarismu?, za projekt Work From, mapující současný český běžný grafický design, za grafické zpracování a orientační systém pro hotel Metropol, za grafickou podobu knih a katalogů Adama Vačkáře, Kateřiny Šedé a edice Spisy J. Škvoreckého.

.: Grafická úprava katalogů Kateřiny Šedé

.: Vizuální styl hotelu Metropol

STUDIO NAJBRT

Zakladatel Studia Najbrt Aleš Najbrt a grafička Zuzana Lednická jsou nominovaní za styl a design značky „mojemoje“, za monografii studia Život Štěstí Překvapení, za grafickou podobu knihy Czech Design 01 a za nový orientační systém Českých drah.

.: Monografie studia Život Štěstí Překvapení

.: Grafická podoba knihy Czech Design 01

ADÉLA SVOBODOVÁ a PAULINE KERLEROUX

Držitelky Ceny Ogilvy CID 2006 za tvůrčí počin v oblasti corporate designu se do finále dostaly grafickým zpracováním letošního festivalu studentských filmů Fresh Film Fest.

.: Grafický design pro Fresh Film Fest

FOTO: Archív Czech Grand Design (6)

SOUTĚŽ

Prvních deset čtenářů, kteří do soboty 16:00 pošlou na e-mail bydleni@novinky.cz tipy na vítěze v každé ze sedmi kategorií Czech Grand Design (Designer roku, Oděvní designer, Fotograf, Výrobce apod.) a trefí správně minimálně čtyři oceněné mezi grafiky, návrháři a fotografy, může získat volný vstup nebo katalog k výstavě Czech Grand Design. Ta se koná od 6. do 23. března v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze.

PRAVIDLA:

1. Soutěž začíná ve čtvrtek 7. února 19:00 a trvá do soboty 9. února 16.00.

2. Cena: volný vstup nebo katalog k výstavě Czech Grand Design. Ta se koná od 6. do 23. března v Uměleckoprůmyslovém museu v Praze.

3. Prvních deset čtenářů, kteří pošlou do soboty 9. února 16.00 na e-mail bydleni@novinky.cz tipy na vítěze v sedmi kategoriích Czech Grand Design (Designer roku, Oděvní designer, Fotograf, Výrobce apod.) a trefí správně minimálně čtyři výherce mezi grafiky, návrháři a fotografy v jednotlivých kategoriích.

4. Do předmětu zprávy napište SOUTEŽ. Do e-mailu napište kontaktní údaje (jméno, adresa, telefon). S výherci se spojíme e-mailem nebo telefonicky. Každý soutěžící může zaslat pouze jeden e-mail.

5. Výsledky soutěže jsou konečné, bez možnosti odvolání. Výhry nelze vyplatit v hotovosti ani je vymáhat právní cestou.

6. Účastníkem soutěže je každý, kdo akceptoval pravidla soutěže a zaslal odpovědi podle vybraných otázek. Soutěžící jsou v systému identifikováni podle jména uvedeného v e-mailu.

7. Soutěže se mohou zúčastnit občané České republiky nebo osoby s trvalým pobytem na území České republiky starší 18 let, a to při splnění výše uvedených podmínek.

8. Ceny si výherci vyzvednou v redakci Novinek.cz, Slezská 13, Praha 2.

9. Organizátorem soutěže je Borgis a.s., Slezská 13, Praha 2, spoluprovozovatel serveru Novinky.cz

10. Až do odvolání organizátora vyjadřují soutěžící účastí v soutěži souhlas se zařazením do databáze organizátora soutěže, která může být použita pro marketingové účely organizátora. Zejména má organizátor právo uvést jméno, příjmení a obec výherců soutěže na internetových stránkách www.novinky.cz.

11. Organizátor si vyhrazuje právo vyřadit ze soutěže e-maily nesplňující kritérium soutěže či porušující zákony České republiky. Soutěžící nebude o vyřazení informován.

12. Ze soutěže jsou předem vyloučeni zaměstnanci, rodinní příslušníci a osoby spjaté s organizátorem. V případě potřeby si organizátor soutěže vyhrazuje právo posoudit jednotlivé sporné situace vzniklé v průběhu hry. Organizátor má právo kdykoliv jednostranně změnit pravidla nebo soutěž zrušit.

Během týdne vám představíme nominované ve všech kategoriích.

Anketa

Pro kterého grafického designera byste hlasovali?
Petr Babák
15 %
Studio Najbrt
51 %
Adéla Svobodová a Pauline Kerleroux
34 %
Celkem hlasovalo 100 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám