Hlavní obsah

Vjezd do podzemních garáží Na Františku bude z Dušní

PRAHA

Do plánovaných podzemních garáží Na Františku v Praze 1 by měli motoristé vjíždět z Dušní a nikoli z Kozí ulice, jak se původně předpokládalo. Změny v projektu schválili radní první městské části, řekl dnes mluvčí radnice Alexandr Koráb. Vyslyšeli námitky místních obyvatel, kteří poukazovali na to, že blízko původního vjezdu je dětské hřiště.

Foto: Archiv, Právo

Automobily stojí na chodnících i na dalších místech, kde to není dovoleno.

Článek

U nemocnice Na Františku v Praze 1 zřejmě vzniknou podzemní garáže zhruba pro 130 automobilů. Výstavba budovy by měla stát podle propočtů přibližně 170 milionů korun. Záměr schválili zastupitelé první městské části už loni v září.

V okolí nemocnice parkovací místa chybí. Automobily stojí na chodnících i na dalších místech, kde to není dovoleno. Přímo pro nemocnici má být vyčleněno 34 stání, 54 míst bude pro návštěvníky a pacienty zařízení. Dalších 34 stání budou moci využívat místní obyvatelé za cenu parkovací karty v zóně placeného stání na ulici. Roční karta nyní stojí 700 korun. Zbylých osm míst bude v garážích pro tělesně postižené lidi.

Zatím není jasné, kdy výstavba začne. Pro letošní rok je na tyto účely v rozpočtu první městské části vyčleněno pět miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám