Hlavní obsah

V Litoměřicích budou na prodej bývalé vojenské byty

LITOMĚŘICE

Litoměřická radnice začne prodávat nájemníkům byty, které získala loni bezúplatným převodem od armády. Zastupitelstvo bude 24. ledna na svém zasedání schvalovat koeficient, který určí cenu 118 bytů v ulicích Teplická, Třebízského, Palachova a Resslova prodávaných v první vlně. Nabídku na koupi by tak nájemníci mohli dostat v březnu nebo dubnu.

Článek

Zastupitelé budou vybírat ze tří navržených variant koeficientů. Při schválení prostřední varianty koeficientu by za byt 3+1 o výměře 75 metrů čtverečních zaplatili nájemníci zhruba 250 000 korun. Pokud by byla zvolena varianta nižší nebo vyšší, pak by nájemníci ušetřili nebo si připlatili za stejný byt asi 63 000 korun. Nájemníci mají po obdržení nabídky podle zákona půl roku na to, aby se rozhodli, zda mají o koupi zájem.

Litoměřický starosta Ladislav Chlupáč se domnívá, že koeficient navržený komisí je rozumný a cena bude pro obyvatele bytů přijatelná. "Obzvláště vezmeme-li v úvahu, že nabudou majetek, jehož tržní hodnota je nepoměrně vyšší, než za kolik ho získali," uvedl Chlupáč.

Město získalo všechny byty od armády začátkem loňského roku. V druhé vlně privatizace město nabídne nájemníkům dalších 740 bytů. "V současné době se teprve dopracovává prohlášení vlastníků, pak musí následovat zápis do katastru nemovitostí a zpracování znaleckého posudku," řekla Břeňová. Byty by se tak ve druhé vlně mohly začít prodávat ve druhé polovině příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám