Hlavní obsah

Bohumín vylepšuje školní dvory

– KARVINSKO

Bohumín na Karvinsku chce postupně vylepšit venkovní prostory u škol. Jako první se nového dvora dočkala základní škola na třídě Dr. E. Beneše, která stojí u frekventované komunikace v centru města. Její školáci se teď na vyučování dostanou bezpečněji, anebo se mohou učit přímo pod širým nebem, řekla mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Článek

Školní dvůr Benešovy školy byl dosud nevyužívaný. Po rekonstrukci za zhruba tři miliony korun, kde třetinu tvořila státní dotace, se na štítu školy objevily barevné sluneční hodiny, vznikla nová dřevěná pergola i prostor pro basketbal a další míčové hry. Rekonstrukce je dárkem pro školu k jejím 95. narozeninám, uvedla mluvčí.

Školu navštěvuje přes 330 dětí a nový dvůr přispěje podle Balcarové i k větší bezpečnosti školáků. Ti budou totiž opraveným dvorem vcházet do školní budovy a nebudou tak již muset využívat dosavadního vstupu u hlavní komunikace, která kolem školy vede.

Do oprav se investovalo už přes 16 milionů korun

"Pozemek školního dvora bezprostředně sousedí se školní jídelnou, takže děti se budou moci bezpečně dostat jak do školy, tak na oběd," doplnila Pavla Skokanová, která na bohumínské radnici řídí odbor školství, kultury a sportu.V příštích letech bude město podle Balcarové pokračovat ve vylepšování dalších školních dvorů.

"V současné době má hotov například projekt na zatraktivnění školního dvora sídlištní školy v ulici Čs. armády. O obnovu venkovních školních prostor začíná mít zájem i základní škola v městské části Skřečoň," uvedla mluvčí. Do zatraktivnění venkovního školního prostředí se město podle své místostarostky Věry Palkové může pustit díky tomu, že samotné školy v minulých letech prošly rozsáhlými rekonstrukcemi. Město vlastní přes 20 školských budov.

Letos investovalo do oprav ve školství přes 16 milionů korun. Celkem v Bohumíně funguje osm základních škol, které navštěvuje na dva tisíce dětí. Mateřských škol je ve městě deset. Tři jsou soukromé a ostatní spravuje město. Dochází do nich 575 dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám