Hlavní obsah

Moskevský dům-vejce je na prodej

MOSKVA

Za nemalou cenu deset miliónů dolarů je k mání dům ve stylu vejce z dílny ruského klenotníka Petrea Carla Fabergého. Navrhli jej architekti Sergej Tkačenko a Oleg Dubrovskij, přičemž druhého z nich inspirovala také povídka známého ruského prozaika Michaila Bulgakova Osudová vejce.

Článek

Oblý dům ve čtvrti Čistyje prudy je sice určen k bydlení, ale zatím v něm nikdo trvale nebydlel, díky své výjimečnosti by se hodil spíše pro reprezentativní účely. Nedostatek originálních budov v Moskvě je ale natolik velký, že sama existence vejcového domu zastiňuje všechny jeho nedostatky. Velké popularitě se dům těší nejen mezi náhodnými chodci ale i mezi moskevskými bloggery.

Jméno současného majitele unikátního domu Solochinová novinářům neřekla. Prý si nepřeje publicitu. Ani nesdělila, proč se chce jedinečného díla zbavit. Experti na reality se domnívají, že se dům bude těžko prodávat kvůli tomu, že stojí blízko hlučné magistrály Sadovoje kolco, na elitní nemovitost takové cenové kategorie není moc velký, není ani příliš dobře dispozičně řešen a chybí mu trávník.

Reklama

Výběr článků

Načítám