Hlavní obsah

Zelená a červená v bytě - vánoční klasika

Novinky, rai

Červená a zelená jsou tradičními barvami Vánoc. Jednou z vlastností červené barvy je, že absorbuje světlo a navozuje pocit intimní atmosféry. Ta koresponduje s povahou Štědrého večera, který je vždy opředen trochou napjatého očekávání a během něhož se lidé scházejí v užším rodinném kruhu.

Článek

I když milovníci tradic použijí klasickou kombinaci červené a zelené, aranžmá mohou být velmi svěží, například díky využití nepříliš známé květiny Euphorbia fulgens.

Květenství Euphorbia fulgens se nejlépe vyjímají v pevně vázaných biedermeierovských kyticích. Díky dlouhému stonku lze tuto květinu postavit i do vysoké vázy. Euphorbia fulgens pochází z Mexika, původní barva květů je oranžová, šlechtěním však vznikla celá řada dalších barevných variant, včetně smetanové, žluté, červené, růžové, bílé a lososové.

Červenozelené aranžmá v červeném proutěném koši. Drobné květy bílé Euphorbia fulgens ladí s malými červenými a zelenými vánočními koulemi. Foto Holandská květinová kancelář

 Vánoce – to jsou i rostliny, proč tedy nesáhnout po rostlině Calandiva s bohatou záplavou červených kvítků, které svým tvarem připomínají růže? Calandiva se poprvé představila před pěti lety na výstavě Hortifair v Amsterdamu. Je to vlastně potomek velmi oblíbené Kalanchoe. Calandiva má krásné drobné květy, můžeme vybírat kromě červené i růžové, bílé, bílorůžové, oranžové a purpurové odrůdy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám