Hlavní obsah

Předvánoční úklid nemusí být noční můra

Novinky, rai

V adventním čase mnoho domácností řeší otázku, co s pro někoho nezbytným úklidem. Vymetení prachu a špíny mělo původně symbolický očistný význam, nablýskané a nastrojené domácnosti se v posledních letech automaticky považující za vizitku domácích pánů a paní.

Článek

Shánění dárků, pečení cukroví a také úklid. To jsou tři v posledních týdnech nejvíce omílaná témata na mnohých pracovištích. Času je čím dál méně a pokud chce člověk stihnout (alespoň občas) kulturu, posezení s přáteli, pracovní povinnosti a k tomu se přiblíží Vánoce, je toho na jednoho příliš.

Pro vytížené jedince je nejsnazším řešením přivolat si na pomoc specializovanou úklidovou službu. Většina má v nabídce jednotlivé služby - jako žehlení, mytí oken a povrchů, některé nabízí i vaření, hlídání dětí atd. K mání je i jednorázový kompletní generální úklid, který je v současné době nejvíce aktuální.

Pokud se rozhodnete pro toto řešení, budete za něj muset také něco zaplatit - ceny se liší jednak lokálně, a také záleží na tom, jak velký je váš byt a co všechno si objednáte. I zde platí, že nejlépe je si projet bohatou nabídku například na internetu a jednotlivé ceny si porovnat. Při podpisu smlouvy si ohlídejte zejména přesnou specifikaci služeb - místo, frekvenci a rozsah, seznam zařízení a strojů, které může pomocnice používat a samozřejmě cenu. Nezapomeňte ani na odpovědnost za škodu a postup při reklamaci.

A já sám...

Jestliže se do předvánočního úklidového běsnění zapojíte sami, pak se řiďte podle léty osvědčeného pravidla - začít od povrchů a propracovat se trpělivě až k podlahám. Je vhodné si také nastudovat návody u čistících prostředků a nakoupit jich přiměřené množstí. Na trhu je také celá řada supermoderních domácích pomocníků - od mopů, přes vysavače, po okenní stěrky, které vám úklid mohou do jisté míry usnadnit.

:. Supermocio mop Vileda s 3D mikročástí je novinkou. Foto Vileda

Pro někoho je úklid jistou formou relaxace, ovšem pro méně odolné jedince se vyplatí nezapomínat na to, že pokud před vánočními svátky uklidit prostě nestihnete, celkem nic se nestane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám