Hlavní obsah

Byt za 75 miliónů ve Vodičkově ulici

Právo, Novinky, Karolína Kudynová, Petr Blahuš
PRAHA

Devítipatrový luxusní nákupní dům Myšák Gallery ve Vodičkově ulici v centru Prahy se v pondělí otevírá veřejnosti. Legendární dům s cukrárnou U Myšáka procházel dvacet měsíců náročnou rekonstrukcí, aby nová, moderní nákupní galerie citlivě navázala na původní dům s rondokubistickou fasádou, kterou navrhl známý architekt Josef Gočár.

Článek

Nová nákupní galerie propojí Františkánskou zahradu s Vodičkovou ulicí i Jungmannovým náměstím a rozšíří tak velmi populární pěší zónu,“ řekl ředitel developerské společnosti Sekyra Group Asset Management Tomáš Hlaváč.

Většina obchodů v nákupní galerii Myšák otevírá dnes. Na ploše přes 10 tisíc metrů čtverečních jsou ve třech podlažích především módní butiky, supermarket Billa v přízemí galerie je otevřen už od 21. listopadu.

Ze čtyř pater kanceláří je už pronajata nebo rezervována polovina z nich. Nejvýše pak je 32 luxusních bytů s výhledem na starou Prahu. Ceny bytů začínají na osmi miliónech korun, ten největší, sedmipokojový za 75 miliónů korun, je nejdražší v celé Praze. Přesto je volných bytů už jen pět. „Pokud jde o kupce, cizinců a Čechů je tak půl na půl,“ řekla Právu Petra Pospíšilová ze Sekera Group.

„Cena je vždy závislá na kupci, na poptávce. Záleží na tom, pokud se najde někdo, kdo to za ty peníze koupí,“ řekl Právu realitní makléř Petr Malý. Připustil ale, že cena rezidence U Myšáka je vysoká. „U 75 miliónů, navíc bez DPH, to dělá 230 tisíc korun za metr čtvereční. To je opravdu docela dost,“ spočítal Malý.

Cena za jiné nové luxusní byty na „top“ adresách, což je kromě Vinohrad na Praze 2 například také část Prahy 6 kolem Dejvické nebo na Hanspaulce, totiž podle Malého nepřekročí nikdy hranici 80 tisíc korun za metr čtvereční.

Podle Malého přesto zájem o takto velké nebo luxusní byty mezi lidmi existuje.

„Ne ale mezi Čechy, o podobné luxusní bydlení v samém centru Prahy mají zájem hlavně cizinci, zvláště pak Rusové,“ řekl makléř. Podle Malého je nabízený byt pravděpodobně nejdražším v Praze. „Ani na nejvíce využívaných realitních serverech S-reality.cz nebo Reality.cz se nic podobného nenabízí,“ dodal Malý.

Cukrárna až na jaře

Cukrárna U Myšáka s nábytkem a výbavou v retrostylu bude dokončena a otevřena až v létě příštího roku.

„Hlavně kvůli náročné rekonstrukci interiéru, kam restauratéři vrátí řadu historických prvků,“ řekla Pospíšilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám