Hlavní obsah

Světlá nad Sázavou chce vydělávat na odpadcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

Na skládce odpadků by chtěla vydělávat obec Světlá nad Sázavou. Nabízí ukládání odpadu firmám, které se zabývají svážením komunálního odpadu. Rozšíření skládky stálo radnici devět miliónů korun.

Článek

Pokud by zařízení sloužilo jako dosud jen městu, plnilo by se asi 20 let. Když se ale objem odpadu zvýší, investice se podle starostky města Lenky Arnotové městu vrátí rychleji a skládka by mohla i vydělávat.

Dodala, že legislativa týkající se skládek se zpřísňuje, objem ukládaného odpadu má stále klesat. Soukromé firmy již o ukládání projevily zájem. Za tunu odpadu by platily 850 korun; v této částce je obsažena i stokoruna na budoucí rekultivaci skládky.

Na skládce nyní ročně přibývá 3500 tun odpadu z města. Pokud se jeho objem zdvojnásobí, radnice vydělá asi čtyři milióny korun. Obyvatelé nyní za odvážení popelnic platí roční poplatek 456 korun, v příštím roce se částka zvyšovat nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám