Hlavní obsah

Bojovníci proti prachu

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba před vánočními svátky je také obdobím zvýšené aktivity v boji proti nepořádku. Ať již se do něj pustíte sami nebo jej přenecháte specializované úklidové službě, vyplatí se pořídit si vhodné pomocníky. Jeden ze symbolů moderního úklidu je samozřejmě vysavač.

Článek

 A jak by se dalo čekat, trh je samozřejmě různými typy vysavačů poměrně nasycen. Přesto výrobci neváhají stále inovovat a přicházet s novinkami. Jedním z decentnějších typů vysavače jsou tyčové. Ty jsou určeny především lidem, kteří žijí v menších prostorách. I přes malé rozměry jsou promyšlené do detailu.

Novinka od firmy Electrolux - tyčový vysavač s přívodním kabalem  Energica se chlubí například speciálně tvarovanou hubicí s gumovým nárazníkem chránícím nábytek a prodlužující trubicí umožňující úklid pod postelemi a pohovkami. I zde si je možné vybrat z sáčkové či bezsáčkové varianty. Prach se ukládá do speciální nádoby,  kterou lze rychle, snadno a hygienicky vyprázdnit.     

Místo prachu brikety

Bezsáčkové modely jsou v poslední době pro výrobce i pro spotřebitele poměrně atraktivní. Unikátní technologií komprese prachu, který minimalizuje víření prachu při vyprazdňování prachového zásobníku, jak se to děje u běžných cyklónových či „pytlíkových“ vysavačů přichází společnost LG.

Nápad vývojářů z LG Electronics je založen na technologii RotaBlade, což je speciálně navržená součástka rotující extrémní rychlostí uvnitř prachového zásobníku. Tím stlačuje prach do dvou pevných kostek. Uživateli stačí otočit vyjímatelný prachový zásobník dnem vzhůru a bez nepříjemného víření prachu nechá nečistoty v kompaktní formě vypadnout do odpadkového koše. 

Reklama

Výběr článků

Načítám