Hlavní obsah

Plíce ve schodech do bazénu

Novinky, rai

Při pohledu na celkem nenápadné schůdky u bazénu se ani nezdá, že jde o v přeneseném slova smyslu životně důležitý orgán. Vlastně hned dva v jednom - srdce i plíce. Bezpotrubní filtrační jednotky totiž mohou být zabudovány buď do přístupového schodiště nebo i do mobilních schůdků.

Článek

Filtrační jednotky jsou nabízeny v několika třídách podle výkonnosti pro venkovní i vnitřní rodinné i veřejné bazény a za hodinu dokážou přefiltrovat mezi 18 000 až 44 000 litry vody, tedy každou vteřinu 5 až 12 litrů.

Pro srovnání lidské srdce i plíce přečerpají v klidu přibližně 5 litrů krve, respektive 5 až 9 litrů vzduchu za minutu. Naše plíce mají při běžné zátěži výkon 10 000 až 12 000 litrů vzduchu za den. Při extrémní zátěži sice plíce dokážou pumpovat až 30 krát rychleji, na bazénovou filtraci to ale zdaleka nestačí.

Filtrace téměř bez námahy

Převratný objev v údržbě bazénů byl patentován ve Francii před více než dvaceti lety, přesto je stále pro mnoho lidí novinkou. Hlavní výhodou bezpotrubní filtrace je, že vše se odehrává v jednom místě, žádné díry do bazénu a nulové riziko úniku vody, navíc se jedná o plně automatický a téměř bezúdržbový systém.

Filtrace po vstupním nastavení funguje plně automaticky. Znečištěné filtry stačí vyprat v běžné automatické pračce na 30°C. Filtrační schůdky lze použít pro venkovní i vnitřní bazény. Jednotky jsou v základní výbavě opatřeny výkonným světlem, dvěma kloubovými tryskami a perličkou.

Filtrace může být navíc doplněna o protiproud a různé typy ohřevu, čímž se maximalizuje komfort i možnosti využití bazénu jak pro kondiční plavání, tak pro rehabilitaci a celkový odpočinek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám