Hlavní obsah

Šance pro mladé stavaře

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Už počtvrté se koná soutěž Rodinný dům s obytným podkrovím určená pro studenty středních průmyslových škol stavebních. Pořádá ji společnost Velux s odbornou spoluprácí Obce architektů a Design centra ČR.

Článek

Soutěž je pořádána s cílem podpořit mladé budoucí architekty a projektanty a přispívat k jejich vzdělání v oblasti obytných podkroví. "Každým rokem jsme příjemně překvapeni, kreativitou studentů a zvyšující se kvalitou přihlášených projektů ," říká Klára Bukolská ze společnosti Velux.

Studenti se mohou registrovat do 30. prosince 2007 prostřednictvím registračního formuláře nebo letos nově na internetových stránkách www.velux.cz. Termín pro odevzdání projektů je do 15. května 2008. Tématem soutěže jsou rodinné domy s obytným podkrovím, kde jsou použita střešní okna jako hlavní zdroj prosvětlení.

Odborná porota bude projekty posuzovat podle těchto kritérií: celkové architektonické a technické řešení objektu, optimální návrh řešení podkroví, technicky správný návrh střešních oken s ohledem na zajištění optimálního osvětlení, ventilace a respektování zásad stavební fyziky a správná specifikace výrobků Velux.

Reklama

Související témata:

Související články

Koncept pro úsporné bydlení

Kvalitní architektura, příjemné vnitřní klima a úspora energie - to jsou vlastnosti, které se očekávají od moderních staveb. V rámci výzkumného projektu...

Výběr článků

Načítám