Hlavní obsah

Vůz Dominica Toretta z filmu Rychle a zběsile je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sběratelé zbystřete. Na prodej je Dodge Charger Maximus. Stejný vůz, jaký řídil Vin Diesel alias Dominic Toretto ve filmu Rychle a zběsile 7. Firma Riyadh Auction ho bude dražit už v sobotu 23. listopadu.

Foto: Worldwide Auctioneers

Do aukce míří Dodge Charger Maximus z Rychle a zběsile 7

Článek

Ruku na srdce. Kdo z automobilových šílenců si někdy nepřál vlastnit auto, které si zahrálo ve slavném filmu Rychle a zběsile, který ve světě proslavil hlavně herec Vin Diesel a také tragicky zesnulý Paul Walker. Jeden takový vůz je teď na prodej.

Unikátní chyba značky Dodge. Nasadili kola, která se do auta nevejdou

AutoMoto

Jedná se o jediný vyrobený Dodge Charger ve verzi Maximus, auto, které využívá speciálně vyrobené, odolné šasi od firmy Scott Spock Racing a zakázkovou karoserii, která vznikala 16 tisíc hodin. Je z oceli a nemá žádný lak. I tak ale vypadá naprosto skvěle.

Pod kapotou vozidla, které si zahrálo v sedmém díle slavné automobilové série, je patentovaná 9,4litrová V8 Hemi s dvěma turbodmychadly, kterou vyrobil Tom Nelson a má údajně výkon neuvěřitelných 2250 koňských sil.

Z nuly na sto pak auto díky obří síle zrychlí za podobně těžko uvěřitelných 1,8 sekundy a na hranici 257 kilometrů je za 8 vteřin.

Pekelná kočka povstala z popela šroubek po šroubku

AutoMoto

Kabina Maxima je provedena v italské zakázkové kůži, aby se jeho majitel cítil tak dobře, jak to jen jde. Navíc má SSR ozvučení a na originální rádio je napojená nová dotyková obrazovka.

Zatím není vůbec jasné, za kolik se automobil vydraží, ale dá se předpokládat, že cena bude extrémně vysoká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám