Hlavní obsah

Třicet let BMW Individual

Novinky,

Speciální divize BMW M, BMW Training a BMW Individual slaví třicetiny. O sekci Motorsportu toho je na povídání víc, takže v budoucnu si necháme tento skvost na rozsáhlejší seriál. V tomto článku se podíváme nabídku části, která není až tolik známá, ale dokáže zajímavé věci.

Foto: BMW, Novinky

BMW Individual

Článek

BMW Individual je speciální divize mnichovské automobilky, jejíž potenciál není v množství, ale spíš ve kvalitě. Hlavním zájmem je totiž individualizace jednotlivých vozů podle přání zákazníka. I vy si můžete (pokud na to máte) vybrat BMW, které si upravíte podle vlastních představ.

Lak, kůže, dřevo

Kdybychom měli poukázat na nejčastější úpravy pořízené zákazníky, pak bychom museli otáčet mnoha stránkami až na konec rozsáhlých ceníků. Zde se totiž objevují ty nejžádanější položky. Za speciální lak jsou schopní lidé dát i několik set tisíc navíc. Také mnohým nevyhovuje čalounění sedadel. Individual nabízí například dalších šest různých barevných kůží pro trojkovou řadu, kterými jsou čalouněna sedadla. K tomu si můžete vybrat, zda bude sedadlo mít viditelné švy či ne, jakou barvu, zda chcete kombinaci jednotlivých barev...

Nový volant, kůže na sedadlech i přístrojové desce...foto: Novinky/BMW

To vše pak sladíte do ideální kombinace s přístrojovou deskou a jejím obložením. Ve standardní nabídce totiž nenajdete třeba obložení v černé piano barvě, ořechové dřevo, antracitový kámen či hliníkový dekor se speciálním povrchem.

Čím více, tím lépe

Jako další velmi žádané doplňky jsou zcela určitě hudební aparatury. BMW je schopné nasadit do vozu takový hudební výkon, že pokud bude pršet, vytáhnete basy nahoru a snad ani stěrače potřebovat nebudete. Pro pětkové BMW například nabízí BMW až šestnáct reproduktorů a dvojici zesilovačů (viz obrázek).

BMW pětkové řady se šestnácti reproduktory. foto: Novinky/BMW

Největší, nejlepší

Ovšem asi největší podíl na práci má řada sedm. Toto manažerské auto totiž dokáže nabídnout jen jistou dávku luxusu (která není nijak malá), ale pokud chcete něco víc, musíte do Individualu. Podívejme se tedy do nabídky pro sedmičku. Základním kamenem nabídky je individualizace o které jsme již mluvili - kůže, dřevo, zvuk, laky. Pak se připojují další speciality jako jsou výklopné stolečky, DVD přehrávače pro každé sedadlo vzadu zvlášť s obrazovkami za opěrkami hlavy apod.

Luxusní výbava - počítač, internet, DVD přehrávač a malý trezor.foto: Novinky/BMW

Mnoho lidí si pořizuje i speciální přípojky na nabíjení notebooku k webu či stále připojení k elektrické soustavě vozu (přece notebook nemůže vyplivnout v půlce cesty). O stupeň výš je dokonce vestavěný počítač s bezdrátovou klávesnicí a promítáním obrazu na již zmíněné monitory.

O pohodlí se starají polohovatelná masážní sedadla, minibar, speciální výdechy klimatizace a příjemným doplňkem je jistě i malý trezor.

Přejte si co chcete

Ovšem ani zde nabídka nekončí. BMW si ve svých cenících vyhrazuje, že pokud budete mít nějaké přání, pokusí se vám ho splnit. Možná nepůjde úplně všechno (bazén vám do vozu nenamontují), ale spousty toho dokáží.

Takže například v Saudské Arábii můžete potkat sedmičkové BMW jezdící pro místní hotel, který má speciální kůži sedadel s vytlačenými logy tohoto luxusního ubytovacího zařízení, potahy stropu ve stylu tapet pokojů a s detaily podobnými designovým drobnostem z foyer hotelu.

A co pancéřování? Tohle je trochu jiná kategorie BMW. Ale v rámci sekce Individual se také může řešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám