Hlavní obsah

Šestikolka z Jeepu za necelých 500 000 Kč

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stránkách elektronického obchodního domu eBay se dá najít ledacos. Při hledání solidního Jeepu, který se dal za levné peníze koupit a dovézt do ČR jsme narazili na jednu specialitku - Jeep Wrangler (Scrambler) z roku 1981 ovšem v domácí úpravě na šestikolku.

Článek

Už několikrát jsme upozorňovali na možnost koupě zajímavých vozů na stránkách eBay.com. Jenže ne každý chce mít doma filmové vozy, jako byl Lotus z Bonda [celá zpráva]. Někteří chtějí mít spíš technické zajímavosti, které jsou na světě pouze v jediném vydání. Právě ti by měli zbystřit pozornost. Průchodnost vozu Jeep Wrangler je příkladná. Jenže ne všude projede. Představte si třeba písečné duny, kde by se automobil zahrabal během několika vteřin. Domácí kutil z USA se rozhodl, že z klasické čtyřkolky si udělá drsnou šestikolku.

K základu vozu z roku 1981 byl dodán v roce 1994 novější čtyřlitrový zážehový čtyřválec se vstřikováním, speciální chladič pro heavy-duty automobily, upravenou olejovou vanou... Jenže to hlavní najdeme na podvozku. Zadní část byla totiž získala dvě nápravy - střední náprava dostala závěs z třičtvrtětunky Ford a zadní zase čtyřprvkové ukotvení. Ruční brzda funguje na všechny nápravy Zadní nápravy jsou odpruženy vzduchovými vaky Firestone. Jeden z nich je sice prasklý, ale majitel nabízí v ceně nový, ještě zabalený v krabici.

Předělaný byl i interiér, kde najdete nové budíky teploty oleje, vody, signalizace tlaku v pneumatikách, speciální "bikiny" střechu s možností nasazení plastového hardtopu, uzamykatelný úložný prostor a další. Cena tohoto speciálu je 18 000 dolarů, tedy asi 405 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Související články

Kupte si automobil Jamese Bonda

V našem nepravidelném seriálu o zajímavých nákupech automobilů na serveru eBay pokračujeme na první pohled sice lahůdkou, ale ne tak netradiční, jako byly...

DeLorean: Návrat do minulosti

Je to tady - Michael J. Fox bude moci zase jednou usednout do vozu s názvem De Lorean a vyrazit do budoucnosti. Minulost značky totiž bude oživena a americká...

Výběr článků

Načítám