Hlavní obsah

Rolls Royce Phantom Conquistador od Mansory

Dnes ruce úpravců změní snad každý automobil k nepoznání. Tuningu se nevyhne Škoda 105, tak proč by měl být Rolls-Royce Phantom výjimkou? Třeba takový Mansory si nebere servítky a tento vůz vyšperkoval, že vypadá jak z hip-hopového klipu.

Článek

Mansory je značka, která dělá ty nejexkluzivnější automobily pro ty největší individualisty. Že se zákazník nespokojí s klasickým Rolls-Roycem Phantom, který má několik set položek doplňkové výbavy, nevadí. Firma Mansory jej upraví podle potřeby.

Tak třeba tato úprava Conquistador edition. Vůz dostal slušnou porci dalšího chromu, černé barvy a moderních materiálů, jako je uhlíkový kompozit. Ten však nenajdeme na karoserii, ale v interiéru, kde nahradil na některých místech nudně vyhlížející dřevo. Také ze sedadel byl strhán potah a připraven nový - speciální v kombinaci barev béžová/tmavě šedá.

Novinek je však nejvíc na karoserii. Zde byla použitá speciální černá matná barva ve spojení s chromovanými doplňky. Zatmavená jsou okna, stejně jako přední světla, která pracují s LED diodami při denním svícení. Vzadu pak vykukuje párek pěkných chromovaných koncovek výfuku. Když se podíváme na přední část, tak zjistíme změnu na chladiči - létající dáma tam již nezdobí vršek řeckého chrámu. Za předními koly je velký výdech z motoru ve stylu Jaguar XK. A když už jsme u kol - komu se líbí velká černěná kovaná kola o průměru 22 palců na tomto voze?

Ale Mansoy připravilo úpravu i pro motor. Válce byly z objemu 6,75 l převrtány na hodně slušných 7,5 l, což vedlo ke zvýšení výkonu na 405 kW a točivého momentu na 810 N.m.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám