Hlavní obsah

Porsche připravilo speciální edici 911 ke kulatinám v Číně

Novinky, Martin Žemlička

Německý výrobce sportovních kupé a SUV působí na čínském trhu již desátým rokem. A protože jde o důležitý trh, připravil pro Číňany speciální edici slavné 911. Vyrobí se jich stylově pouhých deset kusů.

Článek

Porsche svůj další speciální model nazvalo 911 Turbo S China 10th Anniversary Edition. Na první pohled zaujme „zlatá“ barva doplněná černým provedením kapoty a zadního spoileru. Hezkým detailem jsou černě lakovaná 19palcová litá kola. Technickým základem je verze 911 Turbo S.

O pohon se stará 3,8litrový šestiválec typu boxer s největším výkonem 390 kW (530 k) a 700 Nm. Převodovka je samočinná (typ PDK, tj. obdoba DSG koncernu VW) a má sedm rychlostních stupňů. Výsledkem je zrychlení 0-100 km/h za 3,3 vteřiny a nejvyšší rychlost 315 km/h.

Na trh se dostane v Číně pouhých deset kusů, jinde toto Porsche nekoupíte. Prodejní cena nebyla zveřejněna. Pro zajímavost: v roce 2002 Porsche prodalo v Číně 27 automobilů, vloni to bylo 13 856 (!) kusů. Není tedy divu, že německá automobilka (a nejenom ona) čínským kupujícím „nadbíhá“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám