Hlavní obsah

Policejní exot: Geiger Hummer H2

Novinky,

Problémy se starým a nevýkonným vozovým parkem má asi jen česká policie. V USA se policisté vozí celkem kvalitními vozy. Nikdo se tam dokonce nediví, když se strážce zákona prohání třeba v Chevroletu Corvette. To, co si ale dovolil šerif z Texasu, však nemá obdoby. Objednal si tuningový Hummer H2.

Článek

Před nedávnem jsme vám přinesli zprávu o nejsilnějším Hummeru H2 [celá zpráva]. Pořádně si s ním pohrála firma GeigerCars. Vidlicový osmiválec nahradila jiným, který pochází z corvetty. Navíc přimontovala výkonný kompresor, který dodává sedmilitrovému "mackovi" tu pravou sílu. Maximální výkon 515 kW a točivý moment 904 Nm si s vozem o hmotnosti 3,1 t jen pohrávají. Maximální rychlost je omezena na 250 km/h a stovku z klidu zvládne za 6,5 s.

Pod článkem jste se o voze vyjadřovali, že to je strašný "krám" se spotřebou jako tank. Jenže stejného názoru asi není texaský šerif, který si vůz od Giegera objednal. Výrobce však nemá potřebné vybavení potřebné pro ozbrojené složky. Proto firma dodala vůz v klasickém sériovém provedení, jen s policejním lakem. Sirény, držáky na zbraně, vysílačky a podobné věci si už šerif namontuje sám.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejsilnější Hummer na světě - 515 kW

Firma Geiger přišla na to, jak si zajistit movité zákazníky. Automobily Hummer jsou dnes už příliš rozšířené na to, aby byly exoty. Geiger si tak vzal...

Výběr článků

Načítám