Hlavní obsah

Osmiválec ještě není a Q7 už na něj má tuning

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmiválec pro Audi Q7 ještě ani nebyl oficiálně uveden na trhy a už je tu jeho tuning. Firma B&B si však dokáže poradit vždycky - vždyť motor lze už objednat do A8, takže proč by se nedal přečipovat právě tam a až se objeví i v Q7, prostě jej instalovat?

Článek

Sériově má vůz výkon 240 kW a točivý moment 650 N.m mezi 1600-3500 ot./min. To je tedy slušná hodnota, ale stačí změnit nastavení CPU a dokáže z něj dostat 265 kW a 760 N.m v prvním stupni úpravy. Druhý jde ještě dál a "ždímá" z agregátu 283 kW a 800 N.m. Tato gigantická výkonová charakteristika se již přibližuje na dostřel vrcholu - nedávno představenému turbodieselovému dvanáctiválci [celá zpráva].

Ale ani majitelé třílitrového vznětového šestiválce se nemusí obávat, že by na ně firma zapomněla. I zde jsou v nabídce dvě výkonové varianty: první nabízí 202 kW a 550 N.m, ve druhém dokonce na 220 kW a 600 N.m. To kolosu Audi Q7 umožňuje sprintovat z 0 na 100 km/h za méně něž 8 sekund a dosáhnout nejvyšší rychlosti 230 km/h.

Zvýšený výkon potřebuje také upravený podvozek. Firma B snižuje světlou výšku podle přání zákazníka, maximálně však 50 mm. Pokud zákazník projeví zájem, je připraven i aerodynamický kit s upravenými spoilery a novými koly ohromného průměru 22 nebo 23 palců, na kterých jsou nasazeny nízkoprofilové pneumatiky o šíři 315 mm.

Reklama

Související témata:

Související články

JE Design: Když SUV nepatří do terénu

Německá firma JE Design, zabývající se tuningem automobilů značek Audi, Škoda a Volkswagen, představila s předstihem svůj poslední výtvor. Audi Q7, které ještě...

Nothelle Q7 Bi-Turbo: Pro každého něco

Fanoušci vizuálního tuningu mohou mít pro Audi Q7 již nepřeberné množství různých druhů nárazníků, spoilerů, prahů a dalšího příslušenství. Ani firma Nothelle...

Výběr článků

Načítám