Hlavní obsah

Nová hliníková kola pro SUV

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Alcar, největší dodavatel hliníkových kol na automobily v České republice, připravil před zimní sezónou do prodeje nový disk pro vozy SUV. A jelikož je zimní sezóna na novinky skoupá, nabídku rozšířil i na zakázku dělané disky AEZ Raver pro Škodu Superb.

Článek

Nové kolo Dezent O je k dispozici v rozměrech 7,5x17 a 8x18 palců. To znamená, že je možné jej dosadit na tak oblíbené vozy, jako je Honda CR-V, BMW X3 (ale i X5) nebo Toyota RAV4. Samozřejmostí je í certifikát zkušebního ústavu TÜV. Kola jsou tedy pro provoz na pozemních komunikacích schválena a není třeba se obávat silniční policejní kontroly.

Ovšem novinek je v nabídce Alcaru víc. Asi nejzajímavější je speciální série, kterou si nechal Alcar ČR vyrobit speciálně pro náš trh u společnosti AEZ. Alcar totiž našel mezeru na trhu u modelů Škoda Superb, Volkswagen Passat apod. u nichž neměl ráfky s nanotecem, tedy povrchovou snadno udržovatelnou nanotechnologickou úpravou.

Jenže modely Dezent A a AEZ Raver mají vrtání pouze takové, že je třeba použít šrouby s kuželovou dosedací plochou a ne ty standardní, které používají sériová kola. Nová série však tuto nevýhodu odstraňuje a majitelé výše jmenovaných vozů si tak mohou koupit tato kola s povrchovou úpravou, která se nešpiní a lépe odolává nečistotám.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám