Hlavní obsah

Nejrychlejší zahradní sekačka světa se projela po závodní trati

Novinky, maž

Do britského Goodwoodu na právě probíhající Festival rychlosti kromě současných i historických perel světa motorů přijel i jeden neobvyklý stroj. Je to zahradní sekačka Honda Mean Mower V2, která je poháněna motorem z Hondy CBR1000RR Fireblade. Takže je jasné, že tahle sekačka na trávu bude ukrutně rychlá.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejrychlejší zahradní sekačka se projela po závodní tratiVideo: Goodwood Festival of Speed

 
Článek

Sekačku na trávu od Hondy pohání litrový motor ze sportovní motorky, takže při rozjezdu je vidět, jak s vozítkem cvičí. Nezaměnitelný je také zvuk motoru. Řidič v rámci jízdy do vrchu na Festivalu rychlosti v Goodwoodu sekačku nijak nešetří a jede s ní na plný plyn.

Motor o výkonu zhruba 190 koní se nechá vytočit až k hranici 13 tisíc otáček, samotný traktůrek má famózní poměr hmotnosti a výkonu - 1000 koní na jednu tunu. Zrychlení na stovku Honda u tohoto 2,5 metru dlouhého stroje neudává, maximální rychlost dosahuje závratných 241 km/h. Převodovka je manuální, šestistupňová.

Honda Mean Mower V2 je již druhým podobným strojem japonského výrobce. První generace se ukázala před pěti lety, tehdy měla výkon 109 koní a maximální rychlost 209 km/h. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám