Hlavní obsah

McLaren ukázal upravené kupé 650S, má závodní sedačky i jiný nárazník

Novinky, maž

McLaren ukázal upravenou verzi svého kupé 650S. Změny provedla interní divize McLaren Special Operations (MSO), která umí upravit současná sportovní auta této britské značky dle individuálních přání zákazníka.

Foto: McLaren

McLaren 650S Coupé Concept (2014)

Článek

Základní změnou je zajímavá kombinace fialového laku karoserie, která ve spodních partiích přechází do černé (stejnou barvu mají i nově tvarovaná litá kola). Podle automobilky přináší nový lak, nazvaný Agrigan Black  „dramatické barevné změny” na přímém slunci.

Nové jsou i karbonové boční prahy a zadní difuzor, které vypadají více dramaticky než u výchozího modelu. Mírně odlišné jsou přívody vzduchu a přední spoiler, které jsou rovněž vyrobeny z lehkých uhlíkových vláken. Ze stejného materiálu jsou i přední sedačky, které si tento model „vypůjčil” z dražšího P1. Díky tomu se uspořilo 15 kilogramů hmotnosti, celkové snížení váhy ale automobilka kupodivu neudává.

Foto: McLaren

McLaren 650S Coupé (2014)

Nově představená verze kupé 650S, se kterou nyní automobilka jezdí po Číně, není konceptem v tradičním slova smyslu. McLaren s ním spíše demonstruje možnosti své interní divize MSO, ostatně konceptem poprvé uvedené karbonové boční prahy či zadní difuzor si lze koupit už nyní. Lidové ceny však nečekejte. Boční prahy z karbonu stojí 170 tisíc korun, zadní difuzor 240 tisíc.

Více k modelu 650S najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: McLaren

McLaren 650S Coupe Concept (2014)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám