Hlavní obsah

Fiesta se převlékla do sportovního a nabízí vyšší výkon

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulá Fiesta ST byla velmi schopným hot hatchem (malé, sportovně laděné auto). Aby čekání na novou generaci nebylo tak dlouhé, připravila firma Mountune Performace ve spolupráci s Fordem upravenou současnou verzi.

Článek

Upravená verze vychází z Fiesty 1,6i, kterou pohání benzínová šestnáctistovka s výkonem 120 koní (88 kW) a točivým momentem 152 Nm. Díky úpravám řídící jednotky, sání a přidání sportovního výfuku stoupl výkon o 20 koní, motor ho navíc dosahuje ve vyšších otáčkách – konkrétně při 6750. Točivý moment nyní činí 170 Nm.

Díky úpravám je zrychlení na stokilometrovou rychlost o dvě vteřiny rychlejší než v sériové verzi (konkrétně 7,9 s). Důležitější než tento údaj je nicméně fakt, že řízení je zábavné a tohle malé a hbité auto výborně sedí v rychlých i pomalých zatáčkách.

Povedený tunning od Mountune Performance

Povedený tunning od Mountune PerformanceFOTO: Ford

Kromě úprav na motoru upravila firma Mountune Performace také vzhled Fiesty – jiný je přední nárazník a nástavce prahů. Vzadu přibylo decentní křídlo a difuzor. Vše korunuje sportovně laděný výfuk s dvojitými koncovkami, žlutá vnější zpětná zrcátka a černá litá kola se žlutou páskou na jejich obvodu. V bílé barvě vypadá tahle nabroušená Fiesta výtečně, nepřeplácaně a přitom sportovně.

Upravená Fiesta je dostupná u dealerů Ford, bohužel pouze ve Velké Británii. Cena za úpravu vozidla činí v přepočtu velmi přijatelných 45 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám