Hlavní obsah

Callaway C16 Speedster: s helmou do corvetty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi není známějšího úpravce vozů Chevrolet Corvette, než je Callaway. Jeho kreace se snad už nedají nazývat tuningem, protože karoserie jsou už více-méně vyrobené znova. Jako je tomu v případě nejnovějšího kousku C16 Speedster.

Článek

Tohle auto má hlavní změnu proti klasickému raodsteru v tom, že mu chybí čelní sklo. Jsou zde sice malé obločky vetrných štítků, ale jejich velikost je spíš jak na motocyklu. Takže je jasné, že ve Speedsteru bude muset cestující mít na hlavě helmu.

Vůz si jako první koupí ten, kdo nabídne nejvyšší sumu na přehlídce automobilové elegance Pebble Beach Concours d'Elegance.

Callaway však automobil bude vyrábět i pro další zákazníky, kteří nechtějí dražit do závratných výšek jen pro exkluzivitu modelu čísla 1. Ti si počkají, až bude model hotov a převezmou jej a zaplatí částku 305 000 dolarů (asi 6,25 miliónů korun) klasickou cestou.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.

Automobil nenabídne po technické stránce nic nového. Opět to bude starý známý přeplňovaný vidlicový osmiválec 6,2 l s výkonem 700 koní, který dokáže automobil vystřelit na stovku pod tři sekundy a maximální rychlost je 320 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám