Hlavní obsah

Audi TT od ABT: 78 kW navíc

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2002 vyhrál vůz Audi TT-R upravený firmou ABT seriál závodů DTM. To byla slavná éra tuningové firmy, kterou si hodlá znovu připomenout. tentokrát však sériovým modelem nového "tétéčka", který po úpravě má dalších 78 kW navíc.

Článek

Základem pro úpravu je špičkový 3,2litrový VR6, který ovšem dostal doping v podobě kompresoru a nové elektroniky. Výsledkem je tedy výkon 262 kW. Díky úpravám se tak dramaticky zlepšily jízdní výkony - z 0 na 100 km/h nyní zrychlí TT-R za 5,1 s.

Pro skromnější majitele je v nabídce ABT poněkud slabší varianta té samé úpravy, avšak stále dost zajímavá. Kompresorový motor má totiž v typu TT-Sport výkon 228 kW. Ještě méně majetnější pak už musí sáhnout po čtyřválci 2.0 TFSI (známe i z Octavie RS). Opět jsou připraveny dvě výkonové varianty: s přídavkem 30 kW (na 177 kW) a 52 kW (na 199 kW). Zásadní výhodou agregátu je to, že může pracovat s benzíny v rozmezí oktanového čísla 91 až 98 bez nebezpečí poškození mechanických částí. ABT se také chlubí tím, že s úpravou převodovky dokáže agregát uspořit až 4 litry paliva na 100 km. To je ovšem možné jen v určitých režimech.

Pro vůz byly připraveny také aerodynamické kity - přední i zadní nárazník, prahy, pevné křídlo na zádi, difuzor či devatenáctipalcová kola.

Reklama

Související témata:

Související články

ABT dal Octavii 270 koní

Německý úpravce automobilů s názvem ABT dokázal v minulosti instalovat do motorů 2.0 TFSI systém iS - ten dokáže rozpoznat, jaký benzín zrovna používá a podle...

ABT má na minibus svůj lék

Těm, kteří vlastní minibus Volkswagen T5 nabízí německý tuningový úpravce několik možností, jak vylepšit vzhled. Po celkem nenáročné přestavbě za slušné peníze...

ABT přidává osmiválcům dalších 103 kW

Tuningový úpravce ABT Sportsline připravil lahůdku pro majitele vidlicových zážehových osmiválců z koncernu VW. Majitelé Audi a Volkswagen mohou zakoupit...

Výběr článků

Načítám