Hlavní obsah

Alternativa k BMW M6 od AC Schnitzer

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma AC Schnitzer připravila pro frankfurtský autosalon studii BMW 6 TENSION, která byla přijata s nadšením. Jenže koncept nebyl prodejný a především - nebyl určen pro silnice. Na to byl moc silný a motor by nevydržel každodenní zátěž. Proto značka připravila tuning "šestky", která je určená pro běžného zákazníka.

Článek

AC Schnitzer TENSION Street Version je alternativou továrnímu M6, která je ovšem "velkosériovka", a mnohým to jistě připadá jako nevhodný doplněk k jejich výjimečnosti. AC Schnitzer tak připravil kompletní úpravu modelu 650i, zahrnující tuning karoserie, podvozku i motoru.

Vzhled vozu určuje především přední část, jenž obdržela zcela nový nárazník s ohromnými vystouplými svody vzduchu k motoru a brzdám. Na boku zaujmou nové prahy a výdechy z motoru za předními blatníky a vzadu zas velký difusor vyrobený z uhlíkových vláken. Je jasné, že na silnici si ale každý nejdříve všimne efektního bílo-šedého lakování karoserie.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Jenže kabát nedělá pořádné auto. To, co se skrývá pod ním, patří do špičky a právě díky tomu se může směle srovnávat s M6. Podvozek byl snížen o 25 až 30 mm, vyztuženy byly tlumiče, zkrutné stabilizátory a mezi úchyty pružení byla vložena vzpěra. Odvrtané brzdové kotouče samozřejmě spolupracují s nejvýkonnějšími brzdami v nabídce AC Schnitzer.

Firma připravila také kit pro původní 4,8litrový motor. Ten převrtala na objem 5,1 l, dodala novou hlavu válců, písty, ojnice, klikovou hřídel, ventily, vačky a rozvodové ústrojí, čímž získala prostor pro hrátky s elektronikou. Společně se zcela novým výfukovým potrubím se zvednul výkon z 270 kW na 302 kW a na 550 N.m točivý moment. Maximální rychlost se pak zvedne z 250 na 281 km/h.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Řidič si vše vychutná v interiéru, obloženém karbonem, titanem a kůží. Vše je vytvořeno s maximální přesností a má vytvořit pocit, že se jedná o automobil té nejvyšší třídy GT. Aby také ne, když rychloměr je cejchován do 330 km/h, na středovém tunelu je stříbrný štítek s výrobním číslem vozu a luxusní koberečky velkým rudým znakem neustále dávají znát, že tohle není jen tak obyčejný kousek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám