Hlavní obsah

3 x Volvo pro výstavu SEMA

Novinky,

Americká automobilová výstava v SEMA je obdobou evropského Essenu. Tuningové firmy se zde snaží představit své výrobky a speciály tu ukazují své chromované vnitřnosti. Právě pro tuto výstavu připravil triumvirát tuningových firem iPd, Heico a Evolve úpravu ještě nesériového vozu C30.

Článek

Základem je hatchback, který ještě ani nevyjel v jediném exempláři z bran závodu [celá zpráva]. Jeho dynamická karoserie však láká mnoho lidí, kterým se zdá být vůz opravdu lákavým zbožím. To si uvědomilo i Volvo, které pustilo třem nejznámějším tuningovým firmám upravující její vozy vždy po jednom automobilu, aby si s ním dělali, co chtějí, jen aby mohli prezentovat vůz na SEMA.

Firma iPd připravila automobil, který díky přeplňování dostane z motoru až 294 kW. Podvozek disponuje nastavitelnými tlumiči. A nebyla by to značka iPd, aby nenabídla specialitu v podobě zvukové audioaparatury, která má na výběr buď zdroj hudby přímo z autorádia Alpine, nebo z přehrávače iPod od Apple. Karoserie je lakována jako švédská vlajka.

Heico se rozhodlo jít trochu jiným směrem - z C30 vytvořilo vůz pro zimní radovánky. Do držáků na zadní stěně se vejdou dva snowboardy a doprava na místo určení je zaručena díky zvýšenému podvozku a pořádným pneumatikám s drapáky.

Poslední úprava je nejsportovnější. Evolve sice nevydalo žádné bližší technické specifikace, ale podle představitele firmy prý není důvod si nemyslet, že by k sobě měla Formule 1 a Volvo moc daleko. Tuning prostě zmůže všechno. Kola zaražená do blatníků na obrázku jasně dokládají, že tady asi technici neskončili jen u snížení pružin.

Další informace o všech vozech budou k dispozici pravděpodobně až během výstavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Odtajněné Volvo C30

Tohle mělo být překvapení až do podzimního autosalónu. I když to zas až tak pravda není - tyhle fotky měly spatřit světlo světa až příští týden,...

Heico a Volvo C70: doplňky pro elegána

Volvo C70 je hodně elegantní kabriolet. Není potřeba moc na něm měnit, ale mnozí majitelé se přece jen chtějí odlišovat. Těm nabízí tradiční úpravce švédské...

Výběr článků

Načítám