Hlavní obsah

Jaguar od Ardenu - klasika od odborníka

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý, kdo zná firmu Arden si jistě vzpomene na několik opravdových lahůdek, které dokáže tato firma z Krefeldu připravit. V portfoliu jsou totiž nejen Land Rovery a Jaguary, ale také možnosti úpravy starších typů těchto značek nebo specialit, jako je Ferrari F40. Jaguar ale jasně vede, takže se není co divit, že má firma připravenou úpravu i na nový model XK.

Článek

Firmu Arden preferují především velmi movití zákazníci, kteří chtějí tu nejvyšší kvalitu a také možnost si vybrat z několika možností úprav. Všechno ale musí být v rámci zachování tradičních hodnot značek. Tak kupříkladu vzhled vozu není nijak dramaticky změněn. V budoucnosti se sice nabídne nový přední spoiler, prahy či nová světla. Nyní se však zákazníci spokojí s decentními úpravami.

Jednou z nich je třeba i instalace tradičního znaku skákající šelmy na kapotu, která byla u sportovního modelu v tovární úpravě vypuštěna. Samozřejmostí je nabídka nových jedenadvacetipalcových kol z kovaných lehkých slitin s pneumatikami o rozměrech 255/35 vpředu a 295/30 vzadu. Nabízeny jsou i distanční kroužky.

V interiéru si může zákazník objednat ze čtyř různých druhů provedení: dřevěného, hliníkového, karbonového a klasického koženého. Doplňují je ručně tkané koberce, hliníkové lišty na prazích či rychloměr s konečnou cifrou 300 km/h. Kdo by však chtěl, může si objednat tuto součást i ve vlastním designu, takže lze třeba sladit číslice na hodinkách majitele s rychloměrem.

Motor dostal doping v podobě kovaných a odlehčených pístů a upravené elektroniky. Ze 4,5 l tak nyní dostane Arden 279 kW a 480 N.m. V rámci úpravy je v ceně i speciální vana motoru, která lépe chladí olej. Nesmí chybět ani úprava výfuku, který se může objednat po částech - svody, katalyzátor, tlumič či jen koncovku.

Zvýšenému výkonu odpovídají i brzdy - vpředu šestipístkové třmeny s odvětranými kotouči o průměru 370 mm, vzadu stačí pístky čtyři a průměr kotoučů 340 mm.

Reklama

Související témata:

Související články

Z Porsche 996 lze udělat generaci novější

Tuningová firma Hamann připravila vizuální kit pro Porsche 996. Ten je nejen velmi pěkný, pomáhá aerodynamice, ale především upraví vzhled vozu z původní řady...

Výběr článků

Načítám