Hlavní obsah

Lumma Design CLR 400 GT - když "sériovka" nestačí

Novinky,

Velké SUV od stuttgartské automobilky je velmi úspěšné. Jeho prodeje předčí očekávání všech marketingových pracovníků značky. Firma však nabízí jednotlivé typy ve velmi podobném vzhledu, což napravují tuningové firmy. A nejen vzhled. Leckomu nestačí ani výkonný Cayenne Turbo S.

Článek

Německá firma Lumma Design upravila Porsche Cayenne pro ty, kteří jsou právě takoví nespokojenci, že jim je sériová podoba tohoto automobilu málo.

Horst a Andreas Lummovi mají rozsáhlé zkušenosti s úpravami BMW a Mercedesů. "Pro ty, kteří cítí, že Cayenne je příliš mírný jsme připravili pár úprav pro naše Lumma Design CLR 400 GT," řekl Andreas Lumma. On je zodpovědný za technické úpravy podvozku - snížení, upravení charakteristiky pružení a instalace kol o průměru 22" však stojí 12 000 eur.

Jeho bratr zase připravil speciální kit pro motor. Přidaný kompresosr zvedl výkon ze 250 na 345 kW a točivý moment ze 420 na 640 N.m. Tato úprava vyjde na dalších 20 000 eur.

Aby vůz nevypadal jako "chudý příbuzný", byla zcela přepracována maska s dvojitými světlomety, na kapotě nyní najdeme dvojici sacích otvorů pro nasávání studeného vzduchu ke kompresoru. Také jsou upraveny prahy, blatníky a zadní difuzor se čtyřmi koncovkami umístěnými vždy po dvou nad sebou.

Reklama

Související témata:

Související články

Rinspeed si posvítil na Porsche Cayenne

Pařížský autosalón se blíží a všechny významné automobilky a designérská studia horečně zbrojí. Nejinak je tomu v případě švýcarského designérského domu...

Výběr článků

Načítám