Hlavní obsah

Z Porsche 996 lze udělat generaci novější

Novinky,

Tuningová firma Hamann připravila vizuální kit pro Porsche 996. Ten je nejen velmi pěkný, pomáhá aerodynamice, ale především upraví vzhled vozu z původní řady 996 na novější 997. Tohle řešení je bezesporu mnohem levnější, než si kupovat nový vůz.

Článek

Když se představila nová generace modelu 911 (996) v roce 1997, všichni byli zděšeni. "Vodou chlazený motor? Cože? To přece už není Porsche!" Jenže pak přišly testy, první prodané vozy a všichni si oddechli. Tohle auto je stále stuttgartský kousek, jenže s mnohem lepšími jízdními vlastnostmi a silnějšími a spolehlivějšími motory. Boxer zůstal, tak o co jde...

Ke klasickým světlometům

Jenže přišla další generace a s ní i zklamání. Model 997 se totiž vrátil ke starým dobrým osvědčeným eliptickým světlům a nemá už "rozteklé volské oko". Majitelé vozů 996 tak byli hodně smutní a mnoho z nich stále touží po nové 997. Nyní jim Hamann nabízí speciální kit, který změní vzhled ze staré 996 na novou 997.

Úpravou tak prošla celá přední část - nárazník, světlomety, část blatníků a další drobné díly. Blinkry se nyní přestěhovaly do předního spoileru, ale uprostřed se objevily další dvě štěrbiny pro přívod vzduchu.

Pro všechny typy

Jenže Hamann se nezaměřil jen na předělání historie, ale i na zlepšení dalších dílů. Všechny komponenty jsou vyrobeny z uhlíkových vláken, nové prahy mají v zadní části slušné otvory pro přívod vzduchu k zadním brzdám, v zadním nárazníku je zase prostor pro odvod již horkého vzduchu a změnou prošel i výfuk, který dostal rozdílné průměry koncovek.

Úpravu lze provést na všech typech 996 - Carrera, Carrera 4 (i ve verzích Cabrio), Targa, GT2, GT3 a Turbo.

Samozřejmostí je u značky Hamann i úprava motorů, podvozků a dalších částí. Tu si může zákazník vybrat podle svého. Výkon může dosahovat až 478 kW, což stačí na 350 km/h (Turbo a GT2).

Reklama

Související témata:

Související články

Extrémní tuning - Sportec SPR1

Mezi tuningovými firmami je několik mistrů. S modelem SPR1 se k nim dokázal zařadit i Sportec. Nabízí Porsche 911 ve dvou výkonových variantách - 515 a 590 kW....

Porsche Cayman S: Když TechArt zapracuje

Německá firma TechArt je jedna z nejznámějších tuningových společností vůbec. Její kousky patří k předním sběratelským kouskům arabských šejků i německých...

Výběr článků

Načítám