Hlavní obsah

G-Power G6 Coupé 5.0 S: Bavorský sprinter

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW zatím nenabízí žádný supersport. Nejsilnějšími modely jsou dnes M5 a M6. To je ovšem pro některé fanoušky značky dost málo. Pro ně připravila tuningová firma G-power opravdovou lahůdku. Kupé M6 s dopingem motoru až k hranici 456 kW.

Článek

Firma si nebrala žádné servítky s motorem, který získal již druhý rok za sebou cenu pro nejlepší motor roku [celá zpráva]. Podíval se mu na "zoubek" a některé mu i vyměnil. Najdeme zde tak nové písty, pístní kroužky, ventily, vačkové hřídele a výfukové potrubí s optimalizovaným prouděním. Řídicí jednotka prošla revitalizační počítačovou kůrou, a i díky ní se tak dnes dokáže agregát na zkušební stolici vybičovat na výkon 456 kW při 7800 ot./min. Točivý moment 580 N.m vrcholí v 6200 ot./min. Je tedy znát, že ten, kdo si chce něco s vozem užít, musí motor vytáčet hodně vysoko.

Převodovka je tradiční jako v sériovém voze - superrychlá SMG. I díky ní a speciálnímu startovacímu módu, kdy elektronika sama "sype" převody jak nejrychleji může, dokáže zvládnout stovku za 4,5 s. Omezovač však vůz nemá, takže podle výrobce je maximální rychlost 330 km/h.

G-power se však nezabývá pouze zvyšováním výkonů motorů. Také karoserie byla upravena pro lepší aerodynamiku. Změnil se přední nárazník, prahy, zadní spoiler a také kola. Ta jsou nyní jedenadvacetipalcová s pneumatikami o rozměrech 245/35 ZR 21 resp. 285/30 ZR 21. Ráfky navíc mají speciální tvar, který o 15 % zvyšuje odvod horkého vzduchu od brzd. Brzdné vlastnosti vylepšila instalace ohromných vrtaných kotoučů o průměru 400 mm s tloušťkou 36 mm.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW 1 jako užitkový vůz

Díky ne zcela propracovaným českým zákonům dochází v naší zemi k zajímavým situacím, jakými jsou kupříkladu prodeje vozů ve specifikaci N1. Nejnovějším...

Světovým automobilem roku 2006 je BMW 3

V New Yorku se v rámci automobilové výstavy pořádalo i vyhlášení vítězů v anketě Světového vozu roku 2006 (World Car of the Year 2006). Z 27 konkurentů nakonec...

BMW CLEVER je připraveno

V roce 2005 byl představen na kongresu o ekologických vozidlech model BMW CLEVER, který by měl být městským vozítkem na zemní plyn s ultra nízkými emisemi....

Výběr článků

Načítám