Hlavní obsah

ABT má na minibus svůj lék

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těm, kteří vlastní minibus Volkswagen T5 nabízí německý tuningový úpravce několik možností, jak vylepšit vzhled. Po celkem nenáročné přestavbě za slušné peníze vypadá vůz o dost lépe a nemusí se stydět ani u luxusního hotelu.

Článek

Tuningová firma ABT se zapsala do povědomí všech vyznavačů automobilů, jako velký úpravce vozů z koncernu Volkswagen. V portfoliu je tedy i Škoda, ale dnes představíme program pro automobil, který není na našich silnicích až tolik rozšířený a už vůbec se mu nevěnuje tolik pozornosti v tuningu - Volkswagen T5.

Tento minibus dostal v úpravě ABT nový nárazník s velkými vstupy vzduchu k motoru a hladším povrchem pro ideálnější obtékání vzduchu. Na ně opticky navazují i prahy a zadní nárazník s vykukujícími čtyřmi koncovkami výfuku, které jsou při úpravách celkem potřeba (ale o tom až dále). Velmi pěkným prvkem je malé křidélko na zadním víku. Klasikou je zatmavení všech oken.

Jenže ABT se podíval i na technickou stránku vozu. Podvozek může snížit o 30 až 40 mm, nasadit kola o rozměrech 8,5 x 19" se sportovními pneumatikami Dunlop SP9000 255/40 R19. Jenže v poslední době se značka nechala pobídnout k ještě zajímavějším rozměrům - lze nasadit speciální kola s diamantovým leskem o rozměrech 275/30 R20 (!), stojící 820 euro.

Výkon 2,5litrového vznětového motoru lze po přečipování a úpravách výfukového potrubí vyhnat až na 144 kW. Tato změna stojí 1276 euro. V nabídce jsou však i levnější a méně výkonné varianty. Kdo touží po nejlevnějším tuningu, ten ať si pořídí koberečky s logem ABT. Za 116 eur si může vybrat ze tří barev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám