Hlavní obsah

JE Design: Když SUV nepatří do terénu

Novinky, Jan Čech

Německá firma JE Design, zabývající se tuningem automobilů značek Audi, Škoda a Volkswagen, představila s předstihem svůj poslední výtvor. Audi Q7, které ještě ani nestačilo zestárnout, dostalo extrémní tuning.

Článek

Velké SUV Audi Q7 se ještě ani nestačilo ohřát v autosalonech a už je terčem úpravců. Kupříkladu firma JE Design si nebrala servítky a výhody plynoucí z vozů umožňující průjezd terénem jednoduše smazala.

Rozměrný přední nárazník nyní sahá jen několik centimetrů nad zem, čímž jistě přispívá k menšímu sání vzduchu pod vůz, ale zcela určitě nezmenšuje součinitel odporu vzduchu. Ve spodní části se pak dostalo i na dvojité světlomety, které mohou zasvěcenci znát z již upraveného Volkswagenu Touareg. Samozřejmostí jsou také nové prahy a zadní spoiler. Celá tahle sportovně-terénní úprava stojí na pneumatikách o rozměru 295/30 R22.

Také pod přední kapotou můžeme nalézt několik změn. Třílitrový turbodieselový šestiválec má v sériovém uspořádání výkon 171 kW a točivý moment 500 N.m. Když se na tyto hodnoty podívali specialisté, našli slušnou výkonovou mezeru, kterou zaplnili. Výsledných 210 kW a 550 N.m stačí na "maximálku" 219 km/h (dříve 210 km/h) a zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,4 s (9,1 s). K těmto parametrům byl přizpůsoben i podvozek se vzduchovým pérováním.

Všechny komponenty jsou schváleny zkušebním ústavem TÜV, takže po malé proceduře lze tyto díly přihlásit v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám