Hlavní obsah

Opel upravil Zafiru Life. Na tuning srazu bude zářit

Novinky, fra

Opel se zřekl své vlastní verze Zafiry a převzal cizí produkt - přesněji se inspiroval speciální dodávkou GMC Vandura z roku 1983, která se objevila v americkém seriálu A-Team. Přesto se chce odlišovat. A tak udělal koncept Zafira O-Team, který bude na tuning srazu zářit.

Foto: Opel (3x)

Opel Zafira Life O-Team

Článek

Samozřejmě, že to není žádný supervýkonný vůz. Je to vlastně jen taková vizuální legrácka, která se lehce odkazuje na A-Team. O-Team vychází z modelu Zafira Life s dlouhým rozvorem a v plné výbavě.

Samozřejmě, že pod kapotou je ten nejvýkonnější motor z nabídky, tedy dvoulitrový turbodiesel s výkonem 130 kW (177 k) a točivým momentem 400 N.m.

Jak vidíte, výkon se nezvýšil. Co ale dostalo pořádnou úpravu, je audiosystém. Vnitřní má příkon 800 W a ten venkovní sice neznámý, ale zato zajímavější. Ano, tahle Zafira má ve výfuku modul, který dělá zvuk motoru kopírující vidlicový osmiválec.

Foto: Opel

I když není auto nijak supervýkonné, sportovní sedadla nechybí

Foto: Opel

Za ohromnými koly jsou velké brzdy a za nimi vzduchové pružení

Ale vraťme se k technice. I když je motor stejný, podvozek je zcela jiný. Vzduchové pružení je stavitelné pomocí dálkového ovládání a lze auto spustit až dolů, jak tomu bývalo třeba u značky Citroën.

Kotouče vepředu mají průměr 380 mm a krotí je čtyřpístkové třmeny. Na dvacítkových ráfcích BBS jsou nasazeny pneumatiky Michelin Cup 2.

Co je na autě nejzajímavější, jsou papíry. Všechny úpravy totiž mají schválení TÜV, takže klidně mohou jít během chvíle do výroby a prodeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám