Hlavní obsah

Kia Rio se převlékne do sportovního, v nabídce přibyde verze GT-Line

Novinky, maž

Model Rio v rámci Kie patří mezi nejprodávanější. Není divu, že korejská automobilka přichází s optickým paketem GT-Line, který již nabízí pro modely Sportage, Picanto, Cee´d a Sorento.

Foto: Kia

Kia Rio GT-Line (2018)

Článek

Proti standardnímu provedení se verze GT-Line liší novými sedmnáctipalcovými koly, zadním decentním spoilerem a dvojicí koncovek výfuku. Jiná jsou i mlhová světla (podle automobilky připomínající kostky ledu) a přední maska v kombinaci černé a chromu.

Uvnitř je nový volant se zploštělým věncem, černé sedačky mají stříbrné prošívání. V nabídce bude šest barev karoserie. Na přístrojové desce lze vidět imitaci uhlíkových vláken, vedle páky převodovky jsou kovové dekory. V nabídce bude šest barev karoserie, včetně žluté nebo červené.

Foto: Kia

Kia Rio GT-Line (2018)

Jedinou dostupnou motorizací pro model Kia Rio GT-Line je litrový tříválec. Výkon je stejný jako u běžného provedení, které se v Česku prodává za 344 980 korun, a to 120 koní (88 kW). Točivý moment má hodnotu 172 Nm (od 1500 do 4000 otáček); o přenos síly se stará šestistupňová manuální převodovka.

V České republice se Kia Rio GT-Line začne prodávat během prvního pololetí. Prodejní cenu zatím korejská automobilka neuvedla.

Foto: Kia

Kia Rio GT-Line (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám