Hlavní obsah

Jaguar má extrémní sedan, XE SV dostal osmiválec a 600 koní

Novinky, maž

Jaguar XE SV Project 8. Tak se jmenuje nový projekt speciálního oddělení s homologací pro běžný provoz. Auto žene vpřed osmiválec o výkonu 600 koní. Jaguar vyrobí pouze 300 kusů, všechny vzniknou v technickém centru Special Vehicle Operations (SVO) v britském Coventry.

BEZ KOMENTÁŘE: Jaguar XE SV Project 8Video: Jaguar

 
Článek

Sedan XE může mít nejvýše 380 koní. To platilo až doposud, protože Jaguar nyní přichází s extrémním provedením SV Project 8. To dostane kompresorem posílený pětilitrový osmiválec (jinak do XE může přijít nejvýše šestiválec) a výkon dosáhne rovných 600 koní (441 kW).

Ve světové premiéře se nový jaguar ukáže v červnu na slavném Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu v pátek 30. června.

Jaguar zatím k modelu XE SV Project 8 nesdělil konkrétní čísla kromě výše uvedené hodnoty největšího výkonu. Zrychlení na 100 km/h, hmotnost nebo nejvyšší rychlost, která určitě překročí bájnou „třístovku”, budeme znát dva dny před světovou premiérou. A jisté je už nyní, že tenhle konkurent pro BMW M3 nebo Mercedes-Benz C 63 AMG rozhodně pomalý nebude.

Foto: Jaguar

Jaguar XE SV Project 8

Foto: Jaguar

Jaguar XE SV Project 8

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám