Hlavní obsah

Škoda na tuningový sraz GTI přiveze soutěžní R5 ve verzi kombi

Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka oznámila, že přiveze pět nových modelů na tuningový sraz GTI u rakouského jezera Wörthersee. Kromě studentského konceptu fabie předělané na pick-up zaujme i soutěžní R5 ve verzi kombi. Chybět nebude ani „opravdová” R5, která již za sebou má první ostrý start v české rally.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R5 Combi (2015)

Článek

Kromě soutěžní Fabie R5 a Octavie RS 230 přiveze Škoda na tuningový sraz GTI do Rakouska studentský koncept pick-upu, fabii polepenou dvěma „rychlými” pruhy a R5 ve verzi kombi.

Fabii R5 Combi automobilka „oblékla” do zeleno-bílo-černého zbarvení; auto jezdí na 18palcových kolech z lehkých slitin. Proti běžné fabii zaujme mohutný přední nárazník a široké otvory pro vstup chladicího vzduchu v přídi. Široká maska chladiče je černě lakovaná, stejně jako kryty zpětných zrcátek. „Soutěžní” vzhled vozu podtrhují rozšířené blatníky a mohutné prahy. Na zádi se pak nachází rozměrný spojler, mohutný zadní nárazník a široká, uprostřed umístěná koncovka výfuku.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia R 5 (2015)

Foto: Škoda Auto

Škoda FUNstar (2015)

Podle Davida Haidingera z tiskového oddělení automobilky je zavěšení podvozku i použitý motor zcela shodný se soutěžním speciálem R5. Více o tomto modelu v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Vedle těchto čtyř novinek působí Fabia Red Plus tak trochu „do počtu”. Kromě červených a šedých pruhů totiž nepřináší nic nového.

Foto: Škoda Auto

Škoda Fabia Red&Grey Plus (2015)

Octavia RS 230 má jako první škodovka v sériové výbavě diferenciál s elektrohydraulicky řízenou svorností. Zatím se ukázala jako liftback, kombi automobilka prezentuje poprvé. Obě verze se začnou prodávat v červnu. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Combi RS 230 (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám