Hlavní obsah

Jiná kola, karbonová zrcátka: Škoda cestou na Wörthersee upravila rapid a citigo

Novinky, maž

Mladoboleslavská automobilka cestou na tuningový sraz upravovala své vozy přímo po cestě. Šlo o rapid a citigo, což jsou modely, které se ke sportovním úpravám nehodí, drobné změny pro větší individualizaci ale některé řidiče potěší.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo a Rapid během úprav...

Článek

Oba vozy dostaly mj. červeno-šedé (Rapid) a černé (Citigo) polepy a kryty vnějších zpětných zrcátek (Rapid: karbon, Citigo: černý lak). Maska chladiče modelu Rapid byla ozdobena černě lakovaným rámečkem.

Kola dělají auto a nahrazení plechových disků litými vždy vzhled vylepší. Citigo dostalo šestnáctipalcová kola, rapid o palec větší, navíc v červeném provedení. Výrazným prvkem je zadní spoiler.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo a Rapid během úprav...

Uvnitř najdete kůží potažený tříramenný volant s červeným obšitím, kůží potažené madlo páky ruční brzdy a hlavici řadicí páky. Rapid kromě toho dostal také kryty pedálů z ušlechtilé oceli a oba vozy pak i hliníkové prahové lišty.

Škoda si těmito úpravami chce přihřát polívčičku na nabídce originálního příslušenství, které zahrnuje na 1600 položek. Ne všechny z obou upravených aut jsou ale k mání, třeba efektně vypadající karbonová zrcátka, zadní spoiler nebo polepy si zatím nekoupíte a musíte tak sáhnout po výrobcích externích firem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo a Rapid před úpravou

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo a Rapid po úpravách

Anketa

Líbí se vám popisovaná upravená auta?
Obě dvě
35,5 %
Ani jedno
47,3 %
Pouze citigo
3,4 %
Pouze rapid
13,8 %
Celkem hlasovalo 2216 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám