Hlavní obsah

Druhá studie na tuningový sraz: Škoda ukázala yetiho v rallye úpravě

Právo, Radek Plavecký

Dva zcela nové speciální modely z dílny Škoda Auto se představí na srazu příznivců tuningu značek skupiny VW u jezera Wörthersee. Na 33.ročníku bude ve světové premiéře k vidění studie Škoda Yeti Xtreme se svéráznými offroadovými prvky a veřejnost také poprvé uvidí studii malého modelu CitiJet.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti Xtreme

Článek

Na setkání motoristů během prodlouženého víkendu od 28. do 31. května v rakouském Reifnitzu se očekává příjezd kolem 200 tisíc fanoušků. Jim se ukáže SUV Yeti Xtreme upravený do stylu rallye. Jeho přednostmi je kromě sportovního designu motor 1,8 TSI s výkonem 112 kW, pohon všech kol a šestistupňová dvouspojková převodovka DSG, výškově stavitelný podvozek a brzdy ze sportovní Octavie RS.

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti Xtreme

Model má hliníkovou podlahu, sportovní sedadla a volant, karbonové prvky, hasicí přístroj a další offroadové a rallyové prvky. Z nuly na 100 km/h zrychlí Yeti Xtreme za 9 sekund a dosahuje maximální rychlosti 192 km/h.

Druhým exponátem tuzemské značky u jezera Wörthersee bude studie Škoda CitiJet, který vytvořili učni z firemního učiliště. Jedná se o dynamicky ztvárněný městský kabriolet na bázi vozu Škoda Citigo. [celá zpráva]

Foto: Škoda Auto

Škoda Yeti Xtreme

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám